HWK12 Creative Commons License 2023.02.19 0 0 46765

Visszatérve a termosztátokra (szabályzókra)

 

Akkor összegezve felejtsem el a BUS termosztátot ,mert az egy kommunikációs rendszer,tehát hivatalosan nincs ilyen csak ráragadt ez a név.

 

Akkor összegezve létezik a következő:?Ha jól gondolom?:

-On-off 

-On-off külső érzékelővel.-ez az aktuális (beállított) görbe alapján állítja az előremenőt.

(mindkét on off variációnál a kazán modulál,a visszatérő alapján)-ugye jól gondolom?

 

-Modulációs szabályzó (vagy termosztát?) (ezt hívják -nem helyesen- BUS szabályzzónak ugye?).itt nincs külső érzékelő. A kazán modulál de nem a visszatérő alapján-jól gondolom?  Illetőleg itt nincs fütési görge .A kazán elindul valamilyen teljesítménnyel,valamilyen előremenővel,és figyeli,hogy a referenciahelyiségben beállított szabályzó célhőmérséklete hogyan változik. Ennek függvényében emel vagy csökkent az előremenőn(teljesítményén) ...és próbál úgy működni,hogy sose érje el a beállított célhőmérsékletet...ezáltal lesz folyamatos üzem.

 

-Időjáráskövető szabályzó--Itt van fűtési görbéd (amit tudsz tologatni adott esetben) .Itt ha jól gondolom,a kazán a külső hőm.függvényében a görbe alapján előállít egy x előremenőt és fűt .És nem érdekli a belső hőmérséklet.(?)  Magyarán itt attól fog függni a belső szobahőmérséklet,hogy jól választottad e meg az ingatlanod adottságaidhoz a görbédet.Ugye ennél a szabályzónál van az,hogy nem kell a szobában(referencia) legyen a szabályzó,hanem lehet pl a kazánon is a kazánhelyiségben.Jól gondolom?

 

Ami kérdéses még számomra,hogy van e olyan hogy modulációs időjáráskövető szabályzó ?Tehát  ez ötvözi a mod szabályzót és az időjáráskövető szab-t.???..annyiban,hogy itt a referenciahelyiségben kell legyen a szabályzó mert figyelembe veszi a belső szoba hőm-t is. 

 

Illetőleg a nagy kérdés: Melyik a legjobb ,melyiket érdemes venni/használni.???

Előzmény: Törölt nick (46748)