de! Creative Commons License 2023.02.15 -3 1 46721

Hát változatlanúl mondom,hátrafelé ülsz a lovon és vágtatsz egyre gyorsabban,mint a szivattyúd.

 

Amúgy pont abba az emberbe kóstólgatsz,kötekedsz ,folyamatosan aki a legtöbbet tudna neked segíteni Ariston témában.Ariston szerelők sok esetben fele annyi tudással,rálátással rendelkeznek mint Tibor.

 

Tegyünk már légyszi különbséget a tárgyi egyet nem értés vagy különvélemény és a személyeskedés között. Tibor segített is nekem, sokmindent megtudtam tőle. 

 

Többen mondják itt neked,nem jó fele haladsz....talán..el kéne gondolkodni...visszavenni a nagy arcból,hogy mindenki hülye,még az Ariston mérnökök is.Tudod a hülyének nem lehet megmagyarázni,hogy hülye,mert Ö azt hiszi,hogy ö nem hülye,de a körülötte lévők mindnyájan azok.

 

Az épületfizika és a gépészet nem parlamenti szavazás, ahol a többség véleménye dönt. Még a tekintély is csak másodlagos. Az adatok, a megfigyelések és a fizikai okfejtések azok, amik nálam mindent visznek. 

 

Olyan, hogy valaki hülye, vagy akárcsak erre történő utalást, tőlem leírva itt ugyan nem láttál. 

 

Egyenletes hőmérsékletű radiátorokat akarsz----A radiátor konvekciós fűtés,itt nem előny,hanem hátrány az egyenletes hőfok. 35/32 fokon mekkora lehet a leadott teljesítménye? Persze lehet felületfűtésként is használni,csak ahhoz meg kicsi... 

 

Azonos előremenő hőmérséklet mellett akkor ad le több hőt a radiátor, ha a visszatérő hőmérséklet magasabb. Pl. itt meg tudod nézni. https://www.vogelundnoot.com/hu/szolgaltatas_es_eszkozok/hoteljesitmeny-kalkulator.htm

 

Persze a kazán meg azonos tömegáram mellett akkor tud több hőt leadni, ha nagyobb a delta T.

 

Ha most fűtési szezonban 10-25 a kapcsolások száma ,átmeneti szezonban ez hatványozódni fog.

 

Októberben 10 körül volt a kapcsolások száma 40 °C-os előremenő mellett. Ezt szeretném is hatványozni, hogy egyenletesebben legyenek melegek a radiátorok. Minthogy ilyenkor olyan alacsony a hőigény, ahová a kazán már nem tudna lemodulálni, muszáj kapcsolgatnia.

 

Tibor információinak hála most már tudom, hogy kábé 33 °C-ig vihetem le az előremenőt anélkül, hogy sűrű kazánoldali kapcsolgatás legyen a következménye. 

 

Amúgy 5 fős családnál kombi kazán...szintén tévút....be kellene rakjál egy tárolót,és akkor kevésbé lenne zavaró a zuhanyzás okozta fűtés anomália

 

Be van rakva a tároló. A zuhanyzás kezdete után 3 perccel kezd el HMV-t fűteni a kazán és a zuhanyzás befejezése után 10 perccel áll le. Ehhez képest egy átfolyós vízmelegítő 7 perccel rövidebb ideg állna át fűtésről HMV-re.

 

Előzmény: Unicalfan (46717)