speaker Creative Commons License 2000.03.26 0 0 205
LÁMPAERNYŐT CSINÁLOK A BŐRÖDBŐL!

Runa Heilinga egy személyben feleség, házi- és, üzletasszony, budapesti tudósító és a Magyarországi Nemzetközi Sajtótársaság, a HIPA elnöke.
Március 1-én száztízezer példányban megjelenő holland lapjában arról tudósította olvasóit, hogy az Országos Rádió és Televízió Testületből, vagyis az ORTT- ből már egy éve kizárták az ellenzéki pártok képviselőit.
Hogy valójában nem zárták ki őket és valójában a volt Horn-tanácsa, Révész T. Mihály vezette a testületet, nem zavarta Runa Heilingát. A hazudozással kezdődő cikk hazudozással folytatódott. Runa - a rövidség kedvéért nevezzük keresztnevén- rátért a magyarországi jobboldali médiára. Ami - írta - nem igen kell a hallgatóknak vagy az olvasóknak.
Hogy például ez a műsor, a Vasárnapi Újság, csupán határainkon belül is másfél millió embernek kell, az Runát nem zavarta. Németalföld küldött asszonya ezután rátért a Napi Magyarországra. Amely miért is kellene az olvasóknak, kérdezte? Hiszen a kormány kedvence egy évvel ezelőtt főszerkesztői cikkben arra bíztatott, hogy egy bizonyos balliberális médiaszociológus bőréből készítsenek lámpaenyőt. Ha ezt a mondatot nem jól hallották volna, netán közbeugatott a kutya, megismétlem. A holland újságírónő szerint a Napi Magyarország vezércikkében írta, hogy készítsenek lámpaernyőt egy baloldali médiaszociológusból. Vagyis a toleráns Németalföldön egy ottani lap, a Trouw - mely magyarul hűséget, igazságot, megbízhatóságot jelent - gyakorlatilag arról tájékoztatta olvasóit, hogy a kormány szócsöve szerkesztőségi állásfoglalásában karolja fel lámpaernyő készítését emberbőrből.
A Napi Magyarország ezután megkérdezte az újságírónőt, hogy ki volt a hír forrása? Vásárhelyi Mária, felelte. A Soros Alapítvány elnökének, a volt szabadnépes Vásárhelyi Miklósnak a lánya. Megszólalt Vásárhelyi Mária is. Elmondta, ő a lap egy korábbi cikkére utalt, amelyben az azóta elhunyt O. Kovács Attila ezt írta Vásárhelyi Máriára és testvérére utalva: idézőjel, "... ha az én tesóm játszotta volna át Máté Lászlóval közösen a Vasárnapi Híreket a VICO-birodalomba, akkor nem lennék úgynevezett független médiaszakértő, s nem írnék az Élet és Irodalomba kolumnákat e témákról ..... őszintén szólva lesülne a bőr a pofámról. Csakhogy a krokodilbőr bírja a kiképzést. Cipőt csinálnak belőle..." Idézet vége. Runa Heilinga a Napi Magyarországtól bocsánatot kért, amiért nem
ellenőrizte a Vásárhelyitől kapott információt.
Aki Heilinga asszonyra rákeres az interneten, láthatja, hogy cégük, az Antracit Kft. euróért és dollárért cserháti falvakban épült parasztházakat árul külföldieknek. Az interneten található még egy cikke is. Valamint feltette családfáját és látható az is, hogy a Szombat c. zsidó havilap vendégkönyvébe is beleírt.
1992-ben az Amerikai Zsidó Évkönyv a magyarországi antiszemitizmust taglaló részében szó szerint idézett egy nyilas provokációt. Csupán azt felejtette hozzátenni, hogy a nyilas szöveg szerzője a szélsőbalos kádárista, Antoniewicz Roland volt, akit a rendőrség egyébként már 1990-ben leleplezett. Amikor a csalásról a Pesti Hírlap hírt adott, az Amerikai Zsidó Évkönyv nem helyesbített, holott annak itteni informátorai a Pesti Hírlapot egy-egy nagyobb fogás reményében mikroszkóppal vizsgálták. De a Zsidó Évkönyv azóta sem helyesbített.
Kérdés, hogy a 2000. évet elemző, világszerte nagy figyelemmel kísért Amerikai Zsidó Évkönyv nem írja-e majd az Orbán kormányról, hogy az balliberális médiaszakemberekből lámpaernyőt akar készíteni? Merthogy ennek immár írásos bizonyítéka is van, hála Vásárhelyi Máriának és Runa Heilingának. No meg vagy fél tucat cikk jelent meg zsidó lapokban is szerte a világon, ahol Kövér Lászlónak emlékezetes, a Fidesz toleranciáját példázó mondatát tudatosan kiforgatva zsidózásnak állították be. Mely cikkekben az egyetlen idézett forrás Haraszti Miklós. Így alakul hírünk a világban. De hogy erről az országos botrányról miért hallgatnak a tévéállomások, a lapok és miért nem követeli az ország szélsőségekre amúgy máskor oly érzékeny média elitje kórusban, hogy Vásárhelyi Mária kérjen nyilvánosan bocsánatot mindattól, akit a legaljasabb módon becsapott, vagy neki hatalmas kárt okozott, és hogy kedvenc pártja határolódjon el tőle, arra csak egyetlen magyarázat adódik. Hogy Vásárhelyi Mária és Haraszti Miklós is közülük való. Ők a médiaelit és a médiaelit ők. Hírünket pedig így alakítják a világban.