Géza Kovács Creative Commons License 2023.02.13 0 6 52890

Bár a vékony hegyű páka és az SMD Ledek forrasztgatása nem idegen nekem, viszont kissé tanácstalanul bámulom a BoBo paneljének bekötési rajzát, amit mellékelve kaptam.

Egyrészt csak felülnézet van, de még azon sincsen a középső bekötésekre csatolandó LEDek bekötési iránya bejelölve. Másrészt a vezetőfülkében levő panelre alulról kell forrasztani a vezetőfülke LEDjeit a két szélre, és ott sincs bejelölve a bekötési irány. Harmadrészt melyik LED-et is kell a középső csatlakozási pontra kötni, hogy helyes tolatófényeket kapcsolhassunk...? 

Éppen ezért nagy örömmel olvastam csíkos-háTTú (52865) és gas136(52896) nagytudású szakemberek hozzászólását. Nagy segítség lenne számomra - talán nemcsak nekem - ha kaphatnánk egy olyan bekötési vázlatot, amin a fenti hiányosságok ki vannak küszöbölve, és aminek alapján egy "nem villamosmérnök" is meg tudja csinálni mindegyik LED megfelelő irányú beforrasztását?

Tudom, a "try and error" módszer előbb-utóbb eredményre vezet, legfeljebb pár vezetéket újra kell forrasztani a panelre, de ezt a közvetlenül a felületre forrasztandó SMD-nél inkább elkerülném...

 

Előre is köszönettel Géza