hatosfalat Creative Commons License 2023.02.12 -5 5 9756

Vác: az tényleg normális, hogy egy német 2-3. csapat oda-vissza megalázza a magyar 4-6. helyezett csapatot? Valószínűleg kisebb költségvetésből. 

És ez ráadásul semmi meglepetés, legfeljebb a sport tv szakértője számított másra.

A Vác a magyar női kézilabda egyik méregfoga. A legnagyobb tehetségeinket teszik tönkre, mert norma náluk az elkényelmesedés, a tét nélküli lövöldözés, védekezés nélküli játék.

Az MKSz meg asszisztál ehhez, adja a pénzt nekik, hogy Kuczora még maradjon a kényelemben, Kácsor meg évek után átmehessen egy másik olyan helyre, ahol eltűrik ezt a hozzáállást.

 

Óvár: itt a győzelem volt a fontos a többi nem érdekes. 

Ivancok talán most először tényleg jól védekezett. Tetszett még Faragó játéka elől és hátul is. 

Pásztor meg Pásztor. Bartha mondta nem tudja hány hetest harcolt már ki az EL-ben, én úgy számoltam az öt csoportmeccsen már 11-et. 

Mindenesetre nagyon megérdemlik, hogy az utolsó hétvégéig talpon vannak. Nem ők az esélyesek a Nantes ellen, de nem lenne semmi egy ilyen csoportból továbbjutni.

 

És akkor Albekről néhány gondolat. Sztem a magyar kézilabda legfontosabb fiatal játékosa, egyszerűen nincs hozzá hasonló magasságú és ehhez képest dinamikus játékosunk. Nem ő tehet róla, hogy Vova túl hamar vitte be a válogatottba. És sztem Gyurka 1-2 kulcsmeccsükön játszathatta volna kevesebbet Lancz ellenében, de ha minden edző minden fontosabb meccsen a jobb játékosát játszatná, akkor soha nem építenének fel egyetlen fiatalt sem, pláne a klasszikus átlövőket, akiknek eleve több idő kell.

És még egy - elég sok meccsüket néztem meg az EL csapatoknak, bajnokságban is a rangadóikat - Albek az elmúlt 1,5 hónapban jobban védekezett, mint Planéta vagy a sérülése előtt Hornyák vagy mint Lancz. Persze ez csak 1,5 hónap, lehet utána jön nála hosszabb mélypont, de én például nagyra értékelem, hogy ilyen rövid idő alatt védekezésben idáig jutott. Tudom nem Hornyák vagy Planéta kellene a szintnek lennie, de nálunk ők lennének a válogatott védekező specialistái.

 

Még egy érdekesség, mind az öt hétvégén eddig 2 győzelem, 2 vereség volt az EL mérlegünk.