blues47 Creative Commons License 2023.02.07 0 0 19531

Szevasztok Urak!

2014. évi 1,6 HDi C3 Picassóm van, eddig tökéletes működés, csak a dieselt kell töltögetni bele, megy jól. Eddig csak a bal fényszóróban volt izzó csere, évenként szervíz, stb, stb, óvatosan hajtva.

Az eredeti akku van benne, rendesen indít, de a mostani hidegekben, kissé nehezen. Tudom, lassan cserélni kellene, így is meglepő az élettartama. (8év)

KÉRDÉS:

1. Cserénél (azon kívül, hogy a pozitív sarut leveszem), mi a lehetséges sorrend?? Gondolom van valami rögzítése is, ez pontosan hol van, mit kell kivenni, lazítani, stb, hol kezdjem, és ha már jön kifelé, a negatív saru levétele után a visszafelé sorrend ez, vagy van néhány járulékos lebontás ami esetleg útban van ??????

2. Amíg nincs bent az új, kell-e valami kis segédakku, ami az elektronikának adja a villanyt továbbra is, amíg az újat rá nem kötöm, hogy ne felejtsen el semmit, vagy ez teljesen hülyeség???

3. Új akku bent, kell-e tanítani a távnyitót, újra programozni a MENÜ-ből a korábbi beállításokat, esetleg van valami metódus vagy semmi???

4. Későbbiekben, külső akkutöltőről történő töltésnél, a pozitív sarut le kell-e venni, vagy nem szükséges?? Nem birizgálja az elektronikát???

Előre is megköszönöm a választ.

Üdv

Sanya

(nyugodtan lehet szakmailag magyarázni, nem vagyok kezdő, 40 éve vezetek, 4 Citroenem volt, saját magam tartottam karban, nemsokat voltak szerelőnél, muszáj volt vigyáznom rájuk, ezt az akkucserét speciel nem csináltam egyik kocsinál sem.)