alomhajos Creative Commons License 2023.02.05 0 0 1771

Amit írok értelmezést, azt vesd össze a lelkiállapotoddal és a hétköznapi életeddel.

Mindkét álom üzenete az, hogy életveszélyben vagy, de nem külső veszély fenyeget, hanem saját magad ellensége vagy. A vonat és a sínek mindig egy kényszerű életszakaszt jelentenek az életben, amelyről nem térhetsz le. Ezen végig kell menned, akár jó, akár rossz, de mindig kötöttséggel és a szabadság-, a szabad döntések feladásával jár, ill. adott esetben a lelki-testi béke rovására megy. Az, hogy leugrottál a vonatról (tökmindegy miért, habár a karkötő csak valamilyen illúziót/vágyat jelenthet), azt mutatja, hogy nem akarsz végigmenni a jelenlegi életszakaszon. Ez pedig iszonyatos feszültséget okoz, és hiába próbál meg a saját "lelki őröd" figyelmeztetni a veszélyre, nem veszel róla tudomást. Hogy ez mennyire tudatosan- vagy tudat alatt zajlik benned, azt csak te tudnád megítélni. (Habár az éjszaka, a pince, elsötétített szobák, stb. olyan szimbólumok, amelyek a tudat alattira utalnak.)
A második álom már nem figyelmeztet, hanem következményt mutat, de hogy az a valóságban megtörténhet-e, csak rajtad múlik. Ebben az álomban a legfontosabb mondanivaló ez: "...egy tök átlagos napon. Pillanatok alatt zajlott az egész...". Ez megint csak arra utal, hogy nem vagy tudatában a veszélynek. Egyébként ez az álom már nem tartalmaz szimbolikus jeleket, mint az első álom, hanem a lehetséges (de még nem biztos) valós következményeket mutatja meg.

Nos, ennyi. Mint mondtam, vesd össze az értelmezést az ébrenléti lelkiállapotoddal, hogy helytálló-e. Amennyiben igen, sürgősen változtatnod kell a belsődön, a gondolkodásodon. A kötött sínpályáról csak úgy tudsz szabadulni, ha elengedsz dolgokat. Nem csupán gondolatban, hanem azt meg is kell tenni. Amikor sikerülnek az első lépések, akkor lehet, hogy álmodban már egy autóbuszon fogsz ülni, aminek már nincs kötött sínpályája, arra megy, amerre vezetik. Amikor elérsz arra a pontra, hogy uralod az életed, akkor lehet, hogy álmodban te magad vezeted a buszt vagy a kamiont, és élvezni fogod azt, hogy egy-egy mozdulattal, milyen könnyedén tudsz ekkora terheket irányítani.

(De mint mondtam, nem biztos, hogy jól értelmezem az álmaidat, mert a jelenlegi életedet és lelki állapotodat csak te ismerheted. Így előfordulhat, hogy mindkét álom, csupán valamilyen banális eseménnyel függ össze, mint pl. egy nemrég látott film, egy olvasott cikk stb. )

áh. 

Előzmény: mától.iszom (1770)