Imrehajcsi Creative Commons License 2023.01.31 0 0 12729

Sziasztok. Van egy 2009-ben vásárolt Navon N470-es készülék, ami hiba miatt került hozzám javításra(nem kapcsolt be). A hiba oka azonnal kiderült, mert akkura gyanakodtak, de mivel mini usb bemenete van, és olyan töltője nem volt a tulajnak, így évek alatt nagyon lemerült, valamiért a szivargyújtó sem indította be. Sikerült teljesen feltölteni, és az akku még nagyon jó benne. Viszont: 2016-os teljes Európa térkép van benne, miközben pld. itt a városba is már sok helyen full utcákat építettek át....IGo8 Amigo vagy mi van rajta. Kerestem a naviextras weblapon, de minden modellje ott van a Navonnak, egyedül ez a N470-es nincs.... A Navi Toolbox-nem látja, pedig a könyvtárat látom a rendszerben ami az sd kártyán van(térképek stb, több mint 4 giga adat). A kérdésem az, hogy erre fel tudok tenni legújabb 2023, vagy 2022-es térképet? Ha igen , akkor ez ingyenes, vagy fizetős? A dobozán van valami hologramos ragasztó rajta számsorral, ez véletlenül nem ilyen frissítési kód, amivel ingyenesen tudom letölteni az új térképeket?(leírásba semmi nincs erről) Ha fizetős az sem baj, csak az a lényeg, hogy fusson rajta(2009-ben vették). Továbbá hiába kerestem NAvon firmware update-et hozzá, sehol nem találtam...

A dobozán és a leírásban is ott vannak funkciók, hogy videót és képeket is lejátszik + pdf olvasó..nos, egy darab ilyen gombot nem találtam a menübe, ami ezeket a funkciókat hozná... Oldalt van egy bemenet, valami TMC, de a menübe nem tudom bekapcsolni, és a kézikönyv is írja, hogy nem minden modell támogatja.?? Akkor mégis mi célt szolgál a bemenet??

Sok menügomb köszönő viszonyba sincs a kézikönyvbe lévőkkel(lásd pld. fotók, videók). Lehetséges, hogy a belső program hibásodott meg, azért tűnt el sok menügomb? Ha igen, akkor hol lehet ehhez firmware-t szerezni?