DirkG Creative Commons License 2023.01.30 0 0 46597

A Tado tud commandot is küldeni, de ez user interface szinten kimerül abban, hogy a HMV hőfokot és a HMV igényt is tudom állítani (ez kicsit fájni fog, mert ugye on/off konfigurációban ennek a vezérlését teljesen bukom). Hogy ezen kívül miket művel ami több mint a monitoring, az átláthatatlan. Az biztos, hogy hőigényt is bejelent, de ez a része is zavaros, mert ugye akkor miért van 0-ra force-olva a 4.2.1 -es menü? A legjobb az tényleg, ha nem avatkozik be.

 

Köszi a tanácsokat, megpróbálom az alacsonyabb előremenővel és butított Tado-val.

 

Még egy kérdés a remote HMV vezérlés miatt: olyat tud a kazán, hogy a bus csatin lógna egy Cube, amit feltennék a jelenlegi Tado fali modul helyére. Ez a nappaliban van, aminek a legmagasabba a hőigénye, jó nagy tér... A teljes Tado rendszer a termofejekkel pedig az on/off szobatermosztát kapcsokra kerülne be?  Ha ez így megy, akkor milyen prioritással fog beleszólni a vezérlésbe az on/off termosztát (Tado), és mire kell állítani a 4.2.1 -et?

 

Persze lehet, hogy érdemes elengedni az egészet, és be kell lőni a kazánon egy HMV programot, aztán nem foglalkozni vele. Csak megszokta már a család, hogy egy felületen (Home Assistant) állítható minden, akár a HMV-t is be lehet durrantani mondjuk éjszaka hazafelé úton.

 

A linkelt fórumban levő ebusd alapú elektronikát egyébként megépítettem, teljesen jól működik, de azzal tényleg csak monitorozni lehet. Van egy fickó aki az Ariston-os templatet csinálja hozzá (https://github.com/komw/ariston-bus-bridgenet-ebusd). A csökkentett funkcionalitásnak és a read only működésnek szerintem főképp az az oka, hogy az egész világon ő foglalkozik ezzel egyedül, a Tado mérnökökön kívül. Neki kevés a tudása ahhoz, hogy a read-only keretekből kilépjen, a Tado-sok meg soha nem fogják beadni a közösbe amire eddig rájöttek (szerintem így is meleg talaj nekik jogilag a Sensys emuláció egy üzleti termékben, amit nem az Ariston fejleszt).

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (46596)