DirkG Creative Commons License 2023.01.29 0 0 46595

Sokat olvastam vissza/kerestem a fórumban, nagyon komoly tudásbázist szedtetek össze, gratula és köszönöm! :)

 

Látom, hogy nagyon sok az Ariston tulaj, nem használ véletlenül valaki Tado-val? Egy Genus One System teljesít nálam szolgálatot, a Tado tud neki emulálni Sensys termosztátot, látja is a buszon, de azért valami mégsem kerek.

 

A legnagyobb problémám, hogy a 4.2.1 (vezérlés típusa) fixen 0 értéken van (állandó előremenő), ezen állítani nem tudok, amint kilépek a menüből, visszaugrik 0-ra. Holott ugye itt a 2-es érték lenne az üdvözítő. Gondolom ez abból adódhat, hogy a Tado nem áll a helyzet magaslatán, valamit sikerült implementálni a Bridgenetből, de vélhetően nem 100%-os az eredmény.

 

Jól gondolom, hogy ez a beállítás még rosszabb is, mintha on/off üzemben menne a Tado, mert úgy legalább a kazán tudná magát szabályozni?

 

Most nagyjából az van, amit a 0-as beállítástól logikusan várnék, többnyire maxon van az előremenő (régi radiátoros rendszer miatt az nálam 75 fok perpill), és e miatt sokat kapcsolgat a kazán. Érdekessége a dolognak, hogy azért néha látok rajta 40-60 fok közötti értékeket is, aminek persze örülök, mert ezek szerint valami szabályzás mégis van, de nem értem az okát.

 

Jó ötlet lenne átkötni/átállítani a Tado-t on/off-ra, a 4.2.1 -et "1"-re (gondolom így már nem állna vissza folyton 0-ra, mivel nincs a buszon a fake Sensys) + venni hozzá egy külső szondát, és AUTO módra tenni a kazánt?

 

A szondához bónusz kérdés: a régi kazánom (20 éves Vaillant TurboTop) szenzora még kint van, illetve be van kábelezve. Jelenleg 1.7kΩ -ot mérek rajta kinti -2 foknál. Sajnos sehogy nem tudtam kibányászni, hogy az Ariston külső NTC-je milyen. Jó lehet hozzá ez?