gabek Creative Commons License 2000.03.23 0 0 2
Hát tudod... Annak idején éveket kellett várni a Merkur-nál egy új autóra. Szerintem ahhoz képest a 3 hét nem egy nagy etwas... Ne tessék már ilyen türelmetlennek lenni. Egyébként ez manapság úgy néz ki, hogy ha megrendel valaki egy új autót, akkor kb. 12 hét, mire azt legyártják és kiszállítják. Ennek oka, hogy a leszállított autó teljes árát kb. 1 héten belül kell kifizetni a kereskedőnek a gyár fele és nem éri meg túl nagy raktárkészletet tartani.

Azt aláírom, hogy nem túl kellemes, ha hülyének nézik az embert, de általában ezt azzal tudják megtenni, aki hagyja...

A rendőrség és vámhivatal tényleg nagyon sokat tud szarozni. Az egyik nem hajlandó foglalkozni a dolgokkal addig, amíg a másiknak a papírjai nincsenek meg és egymásra mutogatnak. Ügyfélfogadás jó esetben egy héten kétszer, de inkább egyszer. Ha nagynehezen sikerül az egyiket elintézni, akkor még egy hét, mire a másikat is elintézed, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a kereskedők számára egy héten, egy adott napon van vizsgáztatás. Akkor viszik oda egyszerre az összes vizsgára váró autójukat és nem darabonként rohangálnak velük.

Ha ezt józan ésszel végiggondolod, akkor viszont beláthatod, hogy nem is olyan sok a három hét. Azt pedig nem hagytam volna, hogy nem azt az autót adják át, amit kiválasztottam és kifizettem. Ilyenkor kell ügyvéddel, fogyasztóvédelemmel fenyegetőzni, esetleg meg lehet említeni, hogy a hivatalos magyarországi importőrhöz fordultok. A kis szalonokat a legtöbb esetben vállalkozók üzemeltetik franchise rendszerben és így használhatják a máraknevet és az emblémát. Ha egy kereskedéssel túl sok gond van, akkor elvehetik ezeket a jogokat, sőt még a márkakereskedői jogát is felfüggeszthetik. Ezeket szem előtt tartva, kellő ordítozás után, általában kerítenek egy autót valahonnan egy másik kereskedésből, ha kell a föld alól is. Lehet, hogy pont ezért kellett a ti autótok is, mert valaki megrendelte 3 hónapja, közbejött valami, a határidő meg szorított és szükség volt egy ugyanolyanra. Azért nézd meg azt is, hogy a papírokon milyen szállítási határidőt írtatok alá.

Üdv:
GABEK