lászlómester Creative Commons License 2023.01.27 0 0 1447

Több budapesti és agglomerációs fejlesztésnek lőttek, köszönhetően Lázár János és Fürjes Balázs személyes rivalizálásának (is).

Annak ellenére lesznek projektek elkaszálva, hogy EU-s per és pénzvisszavizetési eljárás is járhat a leállításukért. (Mondjuk a büntetést úgyis velünk fizettetik ki, szóval ez eddig sem zavarta a politikusok többségét.)

 

A Telex ma reggeli cikke:

https://telex.hu/belfold/2023/01/27/lazar-janos-fovarosi-fejlesztesek-lista-lezarni

 

Néhány idézet:

 

"Számos vasúti fejlesztés megy a levesbe a lista szerint. Ilyen a Köki–Kecskemét-vonalfejlesztés (visszafizetés, szabálytalansági eljárás)..."

 

"A déli körvasút II. ütemének napokban elbizonytalanodott tervezésénél a „Megbeszélendő” széljegy szerepel, a szakértők itt is a folytatás mellett törtek lándzsát."

 

"A 75 százalékon álló átfogó agglomerációs-budapesti kerékpáros hálózati stratégia folytatását pedig azért (is) ítélték folytatandónak az NKK szakértői, mert a projektnek erős lakossági támogatása van, fél éven belül lezárható lenne, és a lezárás visszafizetési kötelezettséget generálna. A szigorú válasz ennek ellenére itt az: „Lezárni!”"

 

"A miniszter idő előtt lezárná a kelenföldi új buszpályaudvar, a Galvani híd, az óbudai-szigeti gyalogos-kerékpáros híd, a Salkaházi Sára rakpart – Közraktár utca előkészítését, sőt a dél-budai Centrumkórház megközelíthetőségének tervezését is, pedig az NKK-szakértők szerint javasolt lenne folytatni, mert a korai lezárás magát a kórházberuházást is veszélyezteti. A válasz ebben az esetben is: „Lezárni! SOS!”"