Sziasztok,
egy 2003-as évjáratú Skoda Fabia 1.2 AWY kódú autóval kapcsolatban szeretnék segítséget kérni tőletek.
Decemberben üzemanyag szivattyút cseréltek benne, mert nem indult. Aztán később az 1. henger túl dús és katalazitátor hatásfok alacsony hibakódot is dobott be. Ekkor néztem én át jobban az autót. Rá is találtam , hogy az üzemanyag nyomás 3,5 bar a nyomócső bejövő ágánál mérve. Nyomás szabáyzó csere után 0,1-0,2 barral csökkent. De továbbra is messze van az elvárt vákum nélküli 3 bar és a vákummal 2,5 bartól. Szívósorból nem kap vákumot a szabályzó, ezért füsttel leteszteltem és a folytószelep tömítésnél engedte ki a füstöt. Ezért ott cserélném a tömítéseket, de sajnos nem tudom őket azonosítani.
Tudtok ebben segíteni nekem?
A 3-as alkatrészre van a 03D 133 073 cikkszámú alkatrész, ez megegyezhet a 036 előtagú társával?
A 6-osra pedig nincs is cikkszám a programban, csak egyben hozza a közdarabbal. Sima O gyűrűvel váltanám ki, de az autót csak hétvégén látom legközelebb. Addig szeretnék előrébb jutni az alkatrészekkel.
Esetleg már ti találkoztatok ezzel a problémával? Végső esetben már a pasztázásra is gondoltam... ha nem lenne tömítésem.
Köszönöm szépen a segítséget.
Üdvözlettel: Attila