alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.22 0 0 87
Előrebocsátom: meglehet, tévedek.

Azt hiszem, Magyarországon egy korábbi (még az egypártrendszerű diktatúra idejéből származó), jól bevált gyakorlat továbbéléséről van szó.

Ez abból állt, hogy a (kisszámú) politikai vita szorult helyzetbe került képviselői a "munkáshatalom veszélybe kerül!", "a nép ellensége!", "szovjetellenes!" kiáltásaikkal söpörték le ellenfeleiket. Néha egyetlen Lenin-idézet elegendő volt a vitapartner/ellenfél megsemmisítéséhez. Ha a megbélyegzéses módszer nem vezetett eredményre, egyenesen Moszkvába szaladtak elenfeleiket mószerolni.

Ma vitáinkban az "antiszemita!" vette át az egypártrendszerű diktatúra során évtizedeken át sikerrel használt "érvek" helyét. Mint láthatjuk, a szociálliberális oldal kezében e fegyver kiválóan "működik".

Alkalmazva a kommunista diktatúra idején elsajátított technikát, a szociálliberális "vitázók" ma is gyakran futnak külföldre segítségért (ma már/még? nem Moszkvába).

E korántsem dícséretes eljárás eklatáns példájának tűnik Vásárhelyi Mária úrnő "lámpaernyőzése", amit most egy holland folyóiratban ejtett meg.
---------------

Türelmetlenül várom Vásárhelyi Mária úrnő megszólalását.

Roppant érdekelne emellett szociálliberális T.asztaltársaink véleménye is.

Előzmény: szalonna (86)