Afrikaans8 Creative Commons License 2023.01.21 0 0 4016

Még egyszer Mexikóról

https://www.borsonline.hu/sport/2023/01/elrontottak-a-doppingolast-kitalalt-a-mexikoi-vb-rol-a-magyar-csapatkapitany

Úgy fogadtak Nancyban, hogy azonnal orvosi vizsgálatra küldtek – emlékezett vissza Nagy Antal. – Nem értették, miért voltam gyenge, erőtlen a vb-n. Mondták is, ők nem ezt a Nagy Antit vették meg. A francia csapat orvosa, miután megismerte a vizsgálat eredményét nem titkolta, hogy sandaságra gyanakszik

A doki azt mondta, idézem: valamit nagyon elrontottak a doppingolással a magyarok. Megkérdezte, ellenőrzött ételt vagy italt kaptunk a meccs előtt? Igen volt a válaszom, de aztán mondtam, hogy a vitaminitalunkat egy kancsóban keverték össze. Akkor a csapatorvosunk kijelentette, szerinte tuti valamilyen kokszot kaptunk. 

Csak csendesen mondom, hogy az orvosi vizsgálat eredménye szuper volt, kirobbanó erőben voltam, egy hónap múlva engem választottak a hónap játékosának odakint.

Hogy mégis mi történhetett, arra százszázalékos választ nem tud adni Nagy Antal, ám azóta is él benne a gyanú, hogy valakik megetettek valamit velük a mérkőzés előtt.

Olyan fáradság, olyan gyengeség volt rajunk, amilyet azóta sem éreztem, pedig már benne vagyok a korban. A szovjetek úgy robogtak át rajtunk, mint egy dízelvonat. Soha sem fog kiderülni, hogy ők kajáltak be valami gyorsítót vagy mi kaptunk „fékezőt”. Egy biztos, nem a tészta – amiről állandóan papoltak – és nem a negyvenhat fokos meleg okozta a szégyenteljes vereségünket.