BVNG25 Creative Commons License 2023.01.21 0 0 2847

Kedves Dancsecs!

Köszönöm, hogy betette ezt a sok anyagot, igazán érdekesek. Némelyiket nem ismertem még, meg fogom nézni például Files 2. interjúját.

Úgy gondolom, Files vallomásai talán a legérdekesebb fejlemények az elmúlt két évtizedben. Koherens, szikár és az ismert tényeket jól magyarázó verzió. Az ember egyáltalán nem olyannak tűnik, mint egy félnótás handabandázó, aki azért találta ki az egészet, hogy híressé váljon (hiszen a kritikusok ezt állítják róla, hogy ne kelljen érdemben foglalkozni vele).

Lenne egy kérdésem az egészről, amire magam hiába kerestem választ a neten, pedig döntő.jelentőségű:

Files vallomásával kapcsolatban több ellenérvet szoktak felsorolni. Többségüket nem érzem komolynak, például az olyanokat, hogy nem találtak adatot a hadsereg archívumában arról, hogy Files valóban Laoszban szolgált volna, vagy hogy David Atllee Philips ugyan tényleg ismert CIA-tiszt volt, de más volt a munkaköre, nem valószínű, hogy Files és Oswald tartótisztje lett volna stb. Ezek olyasmik, amik nem perdöntő ellenérvek akkor sem, ha beigazolódnak, és nem is igazolják a kritikusok, hanem csak "mondják".

Van azonban egy ellenérv, ami tényleg perdöntő lenne abban, hogy Files verziója kitaláció-e vagy valóság. Az állítják, hogy Files azon a napon nem Dallasban volt, hanem Chicagoban, és egy kórházban meglátogatta valamelyik rokonát. Hozzáteszik, hogy ezt Edward Jay Epstein derítette ki,  

Jules Kroll magánnyomozó segítségével; méghozzá valamilyen telefonhívásokra alapozva.

Na most, ha ez igaz, akkor valóban megbukik az egész és kitaláció. Ezért szerettem volna utánajárni, hogy Epstein és Kroll konkrétan miféle nyomozást végeztek, amiből ezt kihozták. De a neten nem találok erről semmi  többet; ahol említik, mindig csak az előzőeket mondják, anélkül, hogy megvilágítanák, hogyan nyomoztak, miféle telefonokról van szó stb.

Tud erről Ön esetleg bővebbet, valami konkrétumot? Volt régebben egy Files történetével foglalkozó weboldal, azon nyilván volt erről is szó, de az oldal már nem működik. Illetve a róla szóló könyvekben, hosszú videókban lehet ezekről is szó; vagyis hogy mit válaszolnak az Epstein-Kroll-féle kritikára. Sajnos a könyvek nekem nincsenek meg, de talán Ön számára elérhetőek.

Előzmény: Dancsecs (2840)