Thomas Creative Commons License 2000.03.22 0 0 77
Üdv turazok,
Mivel van nemi ismeretem a Keszthelyi hegyseg egy reszerol, remelem tudok hasznos tanacsot adni:
1 Ugye nem felejtettetek el a 3 evente ajanlott emlekezteto oltast kullancs ellen!!!!
Igaz a Lyme kor ellen nem jo de az agyhartya gyulladas ellen igen. Ez nem csak erre a tersegre szukseges. Erdemes nem elhanyagolni, tapasztalatbol tudom.
2) Ha van ra lehetoseg akkor esetleg nem art (barhol) telefonkonyvbol kinezni az erdeszet cimet es erdeklodni a jarhatosagot tekintve. Adott esetben meg lehet tudni, ha joerzesu kollega van ott, hogy hol van fakitermeles, illetve a felujitas miatt hol van vadkarelharito kerites.
Mivel angem mar jol magrazott az elektronyos ezert javaslom, hogy a nem "halos" hanem csak vizszintesen kihuzott " drotos azaz az elektrmos keritesen csak a kapun menjetek at, ott is a muanyag foggantyut fogjatok meg, mivel meg a "vaszon" vagy mi kotel is raz! (nem jut eszembe a neve, olyan mint a redonyhuzo pertli...)A lenyeg barmilyen keritesnel, hogy csukjatok be magatok mogott a kapukat ugyanis a "Bambi" szarvas igen hatalmas karokat okoz a fiatal csemetekben. Egyebkent van olyan hely ahol a cser es a tolgy csemetek, mit csemetek fak, harminc eves korban sem nonek 1 m-nel magasabbra, Hala(?) a szarvasoknak!
3) Zalaszanton ugye felmentek a falu vegenel eszakra a SZTUPA-hoz. Ezt maga a XIV. Dalai Lama avatta fel. Ez Europa legnagyobb buddhista sztupaja.
4) Vallustol amikor mentek Bgyorok fele a Szent Miklos forrasnal jo taborozasi lehetoseg van.
5) A Budoskuti forras lent van a tisztas aljanal balra. Ott ihato vizet talaltok. Az erdeszhazak nem kulcsoshazak. A forras folott vadfold van, afolott egy felujitas alatt allo cseres-molyhostölgyes es a teton van egy kilato is a gerincen.
6) Az keszthelyi erdeszet telefonszamat nem talalom, de ott van turazasban igen gyakorlott
kollega is.

Kellemes turazast!
Udv: Thomas