Törölt nick Creative Commons License 2023.01.18 0 0 46435

Akkor hazudok, ha azt írom, hogy nálam meg működik...

Nálad a minimum 3kW nálam gyárilag 2,5 .

A kazánod on-off módban működik, mint egy turbós,

de ennek a kazánnak az az extrája, hogy a visszatérő alapján IS modulál.

Nálad az üzem az hogy CSAK a visszatérő alapján. Állítgathatsz te görbét autot eltolást...

A termosztátod nem kommunikál a kazánnal. Max kapcsolgat ha úgy érzi hogy túlfűtés lesz.

sensys és külső kombónál nem száll el az előremenő még hirtelen felmelegedéskor sem. Értem én hogy a meredekség táblázat mást mutat, ezt hivatott kordában tartani a "szabályzó". Nem mellesleg önálóan is tökéletesen teszi a dolgát.

Amelyik helyiségben van a szabályzó az lesz a referencia, nyilván nem fogja tudni egy szobában, hogy mi a stájsz egy kétszer nagyobb nappaliban.....

(lásd az én esetem, szinte sehol nincs jó helyen a sensys a lakás adottságai alapján)

A rendszer ott kezdődik, hogy kell egy célhőmérséklet x külsőnél, amivel fűteni akarok, mivel kondis kazán ez 60 fok alatt legyen.(a békeidőkben volt tél, -13  -15 fokkal számoltak) Ehhez kell méretezni a radiátorokat, nyilván ehhez  kell tudni hogy x külsőnél mekkora hőigény van a helyiségekben.  lnnentől a egy x fokos előremenővel

a legkisebbtől a legnagyobb helyiségig egyformán tudja kifűteni. Ezután már lehet szabályozni.

Szóval a  siemensed csak annyit mond a kazánodnak, hogy fűts, ne fűts, a két parancs között a kazán meg a visszatérő alapján próbál egyensúlyt tartani. Most olyan szerencsés helyzetben vagy hogy x naponta állítasz az előremenőn, mert kell. De lesz még hidegebb, melegebb is...

Egy meglévő múlt századi  rendszerre rátenni egy új koncepció alapján tervezett (energia-környezet kimélés) szabályozható berendezést elég nagy kihívás; beállítani, üzemeltetni úgy ahogy azt megtervezték. Nem lehetetlen, de sok idő türelem kell hozzá.

Nyilván nem kötelező senkinek feltenni külső érzékelőt, nem kell bus szabályozó(hülye mérnökök)

Volt, van, lesz élet nélküle is. Kinek mi az igénye. Az hogy a kufárok elveszik az ember "kedvét" nem a technika tehet róla.

Előzmény: de! (46432)