Latex Bond Creative Commons License 2023.01.13 0 4 18529

Szia Déliszomszéd!

 

Na, gyorsan be is szereztem párat az általad ajánlott C.-s lakk gatyákból (köszönet érte még egyszer!) és íme a részletes értékítéletem segítség gyanánt azoknak, akiket érdekel vagy aki épp vacillál a megvásárlásán.

 

1.) Rugalmasság és méretek:

A leggings érezhetően minőségi lakkból készült, habár a fekete - anyagát tekintve - alig észrevehetően kissé eltér a színesektől (csak zöld, kék és pink színekben kapható a feketén kívül). Ez leginkább a nyúlékonyságán érhető tetten, mert míg a színeseknek csaknem 20%-os a rugalmassága (L-es méret esetén a kb. 80 cm-es derékbőség simán nyújtható akár 96 cm-ig is), addig a feketéé csak kb. 10-15% között mozog.

Talán épp ezt az árnyalatnyi anyagösszetételbeli különbséget akarták kompenzálni azzal, hogy míg a színesek csak S-L-ig vannak méretezve, addig a feketéből XL-es is kapható. Méretválasztásnál tehát ezt érdemes belekalkulálni és ha feketét akarsz, akkor inkább a nagyobbat választani, mert az nem nyúlik annyit, mint a többi, de alapvetően a rugalmassággal nincs baj. Talán még annyi észrevételként, hogy bár gumiszerű az anyag (visszaugrik eredeti méretére), tartósabb viselés esetén mégis kicsit hajlamos a kitágulásra. (Ez jól tetten érhető az utolsó fotón is, mivel a kéket már utcán is felavattam és szembetűnő a viselésből adódó pár centis derékbőség növekedése.)

 

 

2.) Hordozó (belső) és külső felület:

Nyújtás hatására sem mattul, sőt, mintha még fényesebbé is válna és tapintásra is határozottan "gumiszerű és az általam oly annyira zavaró szövetszálszerkezet sem válik láthatóvá, mint ami pl. a lycra hordozójú lakkokra jellemző. A hordozó belső felülete plüssös jellegű (thermo), úgyhogy fázni sem lehet benne. Nálam a plüss belső egyértelműen plusz pontot érdemel.

 

3.) Kidolgozás:

A varrások nagyon rendben vannak, nem pattannak el még erősebb ráncigálásra sem és a lábak között is precíz az eldolgozás.

A leggings - ahogy a fotókon is látható - oldalcipzáras, amit a magam részéről sosem találtam praktikus zárási módozatnak, mert mindig olyan érzésem van, hogy 3 kéz kell a felhúzásához. :) Habár érdekes módon a nők sosem panaszkodnak, hiszen a szoknyák is többnyire ilyenek (vagy amit még kevésbé találok kézre esőnek: hátul cipzárasok). Szóval ez akár mínusz pont is lehetne, de mégsem az, mert a cipzár könnyedén felhúzható, nem csúszik le magától (mert ilyennel is gyakran találkozom) és ami pláne szimpatikus megoldás és oldalt elhelyezkedő cipzáraknál nagyon ritkán találkozom: a bőr véletlen becsípődésétől védő fülecskét is varrtak alá. Mivel jó párszor kapta már be a cipzár húzókája a deréktáji hájamat, higgyétek el, hogy ez nagyon lényeges tulajdonság tud lenni. :)

 

3.) Fazon:

Magas derekú fazon, úgyhogy nem kell tartani az alig csípő fölé érő leggings-ekre jellemző állandó lecsúszkálástól. Ezt egyébként a plüss "bélés" is minimalizálja, mert a bőrre szorosan rásimul a belső felület, viszont hosszú távon sem válik izzasztóvá.

A hossza még épp elfogadható (épphogy bokáig ér az én 180 centimmel), de mondjuk ezt sem langaléta csajokra tervezték, ahogy ez már szinte általános érvényűvé vált leggings-ek esetén.

Sajnos nem kimondottan fenékbe vájó ülepmegoldással varrták, amitől annyira el tudunk alélni, de szerencsére nem is az az "egybe mosódó" formátlan hátsójú szabás.

 

4.) Ár - érték:

A nadrág ára jelenleg 14.800 Ft, ami meglehetősen sok egy leggings-ért még ha az "termo" is, de szerintem tartós darab, szerintem a tipikus "lakkbetegségekre" (pl. hámlásra, mattulásra, ráncosodásra) sem lesz hajlamos és idővel a C. úgyis csinál majd akciókat a szezon vége felé. (Hacsak addig el nem kapkodják. :) )

 

Összességében szerintem nagyon megéri az árát még a relatív drágasága ellenére is, mert egy jól kombinálható, időtálló darabhoz juthatsz.

(Nincs Calzedonia részvényem, nyugi! :)) (

Aki eddig ezen információk hiányában nem mert venni magának, annak remélem, tudtam valamennyit segíteni a döntésben. :)