Creativus Creative Commons License 2023.01.10 0 0 34

"Ez valahogy nem tudom tetten érni a valós világban"

Talán nem ártana sokunknak körülnézni az elmúlt 50 következményein. A beetetésünknek vége. Tényleg rossz volt eddig? Vagy olyan volt, mint egy szimpla középkori lét? Miközben elégedetlenségeink közepette jobban éltünk mint a királyok?

 

Az USÁ-ban már folynak az önkéntes "elvonókúrák" (dopamin detox), számos klip segít ebben. Természetesen nem vesszük észre a motiválatlanságot, pontosabban nem tartjuk legyőzhetetlennek, mert az evolúció - évmilliókkal ezelőtt - itt is gondoskodott arról, hogy ilyen esetben mi a teendő a túlélés érdekében.

 

Az elkényelmesedett lét, egy faj számára veszélyes, mert sokkal sérülékenyebbé válhat tőle, ugyanis nem figyel már egy lehetségesen közelgő veszélyre. Ezért egy biokémiai egyensúly eltolódás (leegyszerűsítve: a szerotonin szint csökkenése) gyanakvóvá, paranoiássá, mindenben a rossz meglátójává változtatja. S hatástalanok már a szokványos motiváló eszközök, hiszen érzéketlenné váltak rája. Marad tehát az előzőekből (pl. paranoia) eredő harag felgerjedése, és az abból eredő energia felhasználása támadás formájában. A trollok már egy ideje így működnek, és egyre inkább elszaporodnak, de ez a mechanizmus nem emberi, hanem az állatvilágból örökölt. Sok esetben "kakaskodásban" nyilvánul meg, melyben a troll önmagát a másik fölé helyezi (gondolatban) azáltal, hogy az áldozatát leértékeli (pl. lehülyézi). Ez sok energiát ad, de a másik fél is - az elkényelmesedettségtől érzékennyé válva - szintén felmérgesedik, és visszavág. Idővel egyre általánosabbá válik mindez, mely további évek alatt valós háborúkká fajulhat. Nem gyanúsak a napjaink történései? Egy - a jóléttől (gáz üzlet) elkényelmesedett - nép mintha szemünk előtt mutatná be a vég felé vezető utat.

 

Azt pedig, hogy a beetetést követő kripto-kifosztásunknak pozitív hatása is lehet, könnyű belátni: Pénztelenül automatikusan szerényebb létmódra állunk át, és elhagyjuk azokat az eddig könnyen megszerzett élvezeti forrásainkat, amelyek eltolták a biokémiai egyensúlyt. Azaz egy kényszer-elvonókúrán veszünk részt. Idővel a motiváltságunk visszaáll, és elhagyjuk a harag által gerjesztett energianyerést. (Ja, a háborúnak is ez a közvetett hatása).

 

Az említett összeesküvés elméletekről pedig nekem egy másfajta - a hétköznapitól eltérő - véleményem (elméletem) van.

 

 

Előzmény: uwu_the_great (33)