azt is beleszámoltam, 0.039. A multirock is ennyi.
Amúgy ez egy kádárkocka, a födémben 15 cm lépésálló EPS, így a tetőtér nagyjából elszigetelt az alatta lévő háztól. Van egy nyitott lépcsőfeljáró azonban, kb 2.8x1m-es, itt nyilván fel tud menni a meleg.
Fent 33cm cellulóz a ferde részen és 20cm a térdfalon (ami B30+10cm EPS kívülről).
A lényeg hogy lent 22.5 fok van, fent fűtés nélkül 18-20 egész télen, még egy nagy légtér, gyerek játszóház van szőnyeggel.
Amikor kell villanyfűtéssel ráfűtünk, 2022-ben 138 kWh volt összesen :-)
Nyáron nem melegszik 25 fok fölé legtöbbször, talán 28 fok volt a max (loggoltam egy darabig a külső hőfokkal együtt) és baromi lassan követi a k...a forró barna bramac betoncserép által összegyűjtött meleget. A tető nyilván rendesen kiszellőztetett, sok szellőzőcseréppel, stb...
A napi hőingás minimális mióta a tetőablakon (5db van) a külső roló fent van. Ott még akarok durvábban árnyékolni, mert ott jön be a meleg, és a jó szigetelésnek köszönhetően bent is marad. Mondjuk 1.3 tonna cellulóz került bele, az is nyilván késleltet valamit a napi melegedésen.
Van mennyezet fűtőpanel a gipszkarton alatt, azzal lesz majd hűtve-fűtve, de majd ha lakjuk.
A ház fűtési energiaigénye kimutatható módon nem változott, a hőszigetelő burok a 15cm födémszigetelés helyett a nagyobb felületű de 33cm cellulóz lett. A 120 m2-ből 160 hasznos lett (70-80m2 a bruttó tetőtér, de nyilván a ferde részek miatt a nettó kb 40m2).
Én sokkal-sokkal rosszabbra számítottam, nem tudom ebből mennyit hoz a cellulóz a konyhára de az ismerettségi körben a 30cm multirock-al rosszabb tapasztalatokat hallottam.