Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 4
Lenne egy javaslatom. Próbáljuk megtalálni és meggyőzni a parlagfüves területek tulajdonosait. Kezdjük először pozitívan. Mutassuk meg nekik, hogy néz ki a területük most (sok cégvezető / cégtulajdonos nincs is ezzel tisztában, ha a saját irodájától távoli telepről, telekről van szó). Mutassuk meg, ehhez képest milyen jól néz ki más, karbantartott terület. Győzzük meg, hogy bagatell kiadással rendben tarthatja a földjét, ha már most nekikezd, és ez a cégéről kialakított vélekedés (cégimázs) javulását is hatékonyabban szolgálja, mint egy reklám.

Ha ez nem megy, próbáljunk a pénztárcájára hatni. Az önkormányzatok (ha egyáltalán akarnak) 150 000 Ft büntetést szabhatnak ki, akár több alkalommal is egymás után. A XXII. Ker . Önkormányzat sokévi próbálkozás után már hajlandónak tűnik az együttműködésre.

Indián barátunk mintájára idehozhatnánk azoknak a cégeknek a nevét (lehetőleg címmel, telefonszámmal, cégvezető nevével), amelyek megtagadják földjeik megtisztítását a legveszélyesebb allergén gyomoktól. Ugyanakkor csaphatnánk egy kis reklámot azoknak a cégeknek, amelyek rábeszélésre hajlandóak voltak intézkedni és gyomirtani.

Kérésemre eddig például a Mazda, a Tesco, a Baumax, a '96 Kft, az Era Építő első számú vezetője válaszolt pozitívan és intézkedett régóta parlagos területeik megtisztítása érdekében.