Sics Creative Commons License 2000.03.20 0 0 176
Üdv !

Végre egy nekem való topic ! J

EMm: Dizelmotoros repcsi: a nemetek tenyleg megcsinaltak - volt a 2. vh.-ban egy dizelmotorokkal hajtott szallitorepulogepuk... de látom valaki már megelőzött, nekem le kellett volna szedni a polcról és átnyálazni...

tier
Ř a KV-2 152 mm- es lövege alighanem mindmáig
Ř a legnagyobb kaliberű ágyú, amit valaha is beépitettek
Ř egy forgótornyú harckocsiba.

Asszem az amcsiknak is volt 2 152-es modelljük, meg a modern önjáró tüzérség kategóriájú cuccban is van ami nagyobbat rúg - mondhatnám, hogy az nem tank, de kérdem én, hogy a KV-III akkor mennyire tekinthető annak ?

Mert OK, hogy a 152 milis nagyot rúg a gyalogságon, de rövid csövű, ergo messzire elfogadhatatlanul pontatlan, es alacsony a lövedék kezdősebessége is. Gyalogságegyelésre, bunkerbontogatásra kiváló, arra is, hogy a páncéltőrö lövegek kezelőszemélyzetét a mennybe repítse ... de MBT-funkcióban nem igazán nyerő.

> Sgt. Elias
> Tudja valaki, mi az a tungsten

Wolfram.

Lásd még: leválóköpenyes wolfram-karbid lövedékek, az angol 2 6 17 fontos páncéltörő ágyk lövedéke ilyen volt, németek is használtak hasonló míg ki nem fogyott a nyersanyag. Az újabban kifejlesztett uránmagvas lövedék hasonlót tud.

PG I, PG II, SteelPanthers I, SteelPanthers II rulz, Close Combattal, Eastern Fronttel sajnos nem játszottam.

Ha valakit érdekel: PGI mentési file-át megtörtem anno, lehet ember-ember ellen campaigne, csak a szövetséges nem viszi tovább az unitokat.

Steel Panther 2-t játszva feltűnt nekem, hogy a program mennyivel táposabbnak veszi a 105 mm-es NATO ágyút ( gyártótól gyakorlatilag függetlenül ) a 100 mm-es ruszki harckocsiágyúnál. ( Sőt, az amcsi 120 milist és klónjait is a ruszki 125 mm-esnél. ) Pontosabb, nagyobbat rúg - a számítógép-program szerint.

És szerintetek ? Kinek vannak hiteles infói ?

Hassel: hát, megmondom őszintén: nekem hányingerem volt tőle. Egyrészt hiteltelen, másrészt stilisztikailg annyira de annyira igénytelen .. Nem tudom, ha valaki a hangulatért olvassa, és nem dobja meg a mentődobását, akkor biztos élvezi, de tényleg egy rakat szar. ( És nem szeretem, ha ilennel akarnak etetni, de ez magánügy. )

Valaki sorolt itt könyveket, nem is ugatnék bele / Én szeretem a csendes-óceáni hadszínteret, ahhoz érdekes Valter Lord: Hihetetlen győzelem ... Meg 2. vh. repcsijeit is ... de ne legyek offtopic ;-) / Egy könyvet viszont megemlítenék... Csujkov. Az évszázad ütközeti. Nemrég került a kezembe, tele van ruszki propandával, amit ki kell szűrni - de az a faszi írta, aki a sztálingrádi ütközetben résztvevő ruszki gyalogos hadseregeket kommandírozta. Nagyon értékes, hiteles ... Csak a propagandaszöveget ki kell szűrni :-( Én akkor szerettem bele a könyvbe, amikor előadta: „A házat ketten foglaljátok el: Te és a gránát... "

Szóval nem igazán tankos, inkább gyalogsági - de hiteles ...

Harckocsi a modern hadszíntéren: fene tudja. Az tuti, hogy csökkent a jelentősége - részben a páncéltörő rakéták fejlődése, részben a funkcióját helyettesítő eszközök elterjedése miatt. ( Mert ugye a helikopterek és a gépágyúval+harckocsi elleni rakétával felszerelt IFV-k gyakorta megközelítik a MBT teljesítményét, illetve kiváltják bizonyos esetekben ... )

Az izraeli helikopter-vadászatra is képes főlövegű MBT érdekes ötlet - csakhogy a rakétafegyverrel is felszerelt-átalakított ruszki tankoknak is van mivel vadászniak a helikopterekre.

bye
Sics