mauwrssie Creative Commons License 2000.03.19 0 0 197
"Mostanaban divat lett a M$-t es a Windowst kopkodni, latom, megy is szepen. Am 1valamit szabaggyon megjegyeznem: azert megiscsak a legsikeresebb oprendszer ezen a vilagon."

az lehet, de pl.zambo jimmy meg a legsikeresebb enekes magyarorszagon
kicsit offtopic lett a dolog... vegigolvastam az osszes hozzaszolast, es arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy azert megis csak figyel az a nagy testver mindenkit, es szerintem naivsag lenne demokraciarol beszelni barhol is, ha egy microsoft nagysagu ceg ezt mind megteheti, raadasul imho osszejatszva kormanyokkal, titkosszolgalatokkal. en elkepzelhetonek tartom, hogy ez all a trosztper mogott, es nem is fogjak feldarabolni a ms-ot, mert mar akkora politikai tenyezo, hogy...
ez imho nem ugy nez ki, mint egy demokracia, inkabb valami shadowrun-fele vilag fele latszunk haladni..:)
azert remelem, az egesz csak vaklarma
ne gondolkodjunk sokat ezen a dolgon, mert begolyozunk, nekem tisztara paranoid gondolataim lettek a topictol.
mas tema: ki mit felt a maganszferajan belul?
asszem a hetvenes evekben volt az un. muhold-panik, az emberek teljesen beparaztak, hogy orosz muholdak akkor nezik oket, amikor akarjak.ez azota is igy van, nektek eszetekbe jut egyszer is, hogy az urbol kukkolhatnak, ugyan ugy?
szerintem ez a dolog hasonlit egy kicsit erre.
amugy beszeltem errol ismeroseimmel, es legtobben azt mondtak:nyugodtam figyeljenek megy, nem leszarom? hozzak nyilvanossagra,es? kit erdekel?
van benne valami, bar ugyan ugy tudnek ellenpeldat is, mondjuk az ukran maffias pelda eleg meggyozo...
kerdes, hogy az igy szerzett info hogy hasznalhato fel? gondoljatok, hogy a ms beperelhet barkit is monduk lopott szoftverek hasznalataert, egy olyan informacio alapjan, amit elvileg illegalisan szerzett meg? merthogy a szamitogepes betores tudtommal buncselekmeny..
mindegy, ugy sem vagyok olyan felkeszult a topicbol, de azert varnek nehany velemenyt.
az a fo problema, hogy mint mindent, ez a temat is korul lehet jarni kurva sok oldalrol, sok szemszogbol , es nem lehet egyetemes igazsagokat mondani, mert hogy pl. gizike nenit kurvara nem fogja erdekelni, hogy az NSA lenyulja a palacsintaja titkos receptjet.