480T Creative Commons License 2000.03.19 0 0 1314
Bolas, na mia van? megvette a haverod a 400-ast?
nem hivott, gondolom rendben volt elegge az auto.

lore:
"Szal télleg érdekelne, hogy a chip-tuningnak mik a mellékhatásai, következményei és a legendáknak mi a valóságalapja."
Amiket leirtam elozoleg, azt nem akarom ismetelni.
a lenyeg : a turbos autoknal kb.20-40% +loerot lehet elerni, mig a "simaknal" csak +5-8%-ot.
ez latszik is az arakon: kb 50e ft a sima motoros, 90e ft a turbos autok tuningja. ezeken lehet meg picit segiteni: sport-legszuro,kipufogo,stb.
de ezek nem igazan szignifikansak. bar lattam egy palit 300e koltott nemturbos, sportkipufogo keszletere, es aszonta nagyon kiraly lett...
hm. en se szivesen vallanam be az ellenkezojet...
ezenfelul vannak fanatikusok akik az auto arat is rakoltik: fotengely-konnyites, nagyobb turbo,
szivosor polirozas, erosebb AC pumpa, nagyobb injectors, kompresszor, nitro...
Maradjunk a foldon. Ha szaguldozni akarsz, ugyis lesz valaki aki lenyom. max ezek szamat lehet csokkenteni. amig a penzed engedi. Tehat ket ul all elotted: veszem egy turbos autot es megcsipeled. masik: veszel egy bazi nagy motoru auto es fizeted a letalis kotelezot.
a legjobb a nagy motor nagy turboval..;))
Fontos meg ha itthon csinaltatsz chiptuningot akkor nagyon figyelj oda a kovetkezore:

Kulfoldon,
kb. 5-6 ceg keszit (fejleszt) chipet. elkeszul egy uj auto, vesznek par darabot,felteszik padra,es elkezdik modositani a parametereket. nehany motort tonkretesznek,aztan a legjobb parametereket elteszik, es aruljak.
Nalunk sok ceg arul viszonteladokent chipet. De ez nem jelenti azt hogy ERTENEK is hozza!!!
Szerzodest kotnek az anyaceggel,kapnak par cd-t tele eprom imagekkel,persze kodolva.
Bemesz, mondod a tipust,mondjak az arat, elkuldik a megrendelest a cegnek, az visszakuld egy egyedi azonositot. Ennek segitsegevel visszakodoljak a te kocsidba valo epromot. elkodoljak, hogy ne tudd lemasolni es alatesznek egy visszakodolo elektronikat, es kesz. mehetsz Isten hirevel... De ha azt kered adjanak hozza meg egy kis benzint akkor mar megall a tudomanyuk.
Na ezeket keruld el...
A masik fajta "arus" nem kesztermeket arul,hanem s.k. megmeri a kocsid teljesitmenyet, es a kocsi jelenlegi allapotahoz igazitja a tuning merteket.
Ez biztonsagosabb, es tobbet is megenged mint a kesztermek. Es lehet reklamalni, es egyeni modositasokat kerni...

nyam, elfaradtam a gepelesbe....
erdekel ez egyaltalan valakit???

Iore 2:
"Te az életben is cpu-kat és tranyokat buzizol? "

Nem, mint mar mondottam volt en pc-kel foglakozom, rendszergazda, meg ilyesmik.
csak erdekelt. mer kurva nagy homaly lengi korul az egeszet, beleertve az autocomputereket is.
Meg hat ra voltam kenyszeritve, mert sokat hallottam, "biztos rossz a computere" cimu dumakat. aminek az uj ara 180e ft-tol barmeddig terjedhet, es ha megsem az volt baja akkor is fizesd ki...
egyebkent megint lehalt a "tranyo" asszem zarlatos lehet a boost-szelepem...

Fargoci stilusaba pont beleiillik az alma...

MS-LAcka