torqmatic Creative Commons License 2023.01.02 -4 9 1042

Pár érdekesebb sztori a közelmúltból:

- "Elit" budai környék, felszáll 2-2 fiatal nőből és férfiból álló teljesen kulturáltan kinéző társaság, diszkréten szólok nekik, hogy valami jegyet vagy bérletet azért jó lenne mutatni, erre karigerit megszégyenítő hiperpasszív angol nyelvtudással elmakogják és elmutogatják, hogy jaaaa, az náluk nincs, de akkor ha már így alakult, vennének négyet, persze kártyával... Önkéntes séta lett belőle, de én komolyan nem értem az ilyen haladó nyugatiakat, ezek tényleg azt hiszik, hogy itt ingyen lehet utazgatni? Nem ez az első hasonló eset amúgy a külföliekkel...

- Közeledek a megálló felé, a faszi szemből elkezdni szaporázni a lépteit, mondom rendes leszek, megvárom. Felszáll, rám se néz, annyit nem mond, hogy B+, amikor szólok, csak akkor kerül elő a jegy, nyilván elfelejtette, hogy lyukasztani kell...

- Szintén egy átlagos külsejű fiatalember próbál felszállni egy olyan jeggyel, amiről már egy kilométerről ordít, hogy 6x le lett kezelve, 3x kimosták és 2x eltépték, persze, hogy a jegykezelő nem lájkolja, a csóka parázik, mondom add ide, majd eltépem... "Hányszor volt ez már kezelve?" - kérdezem álnaívan. "Hát egyszer, most" - felel. Mondom biztos nem... "Ja, hát most találtam itt az utcán és úgy gondoltam, hogy felszállok fele". "Rosszul gondoltad" - mondom. "Hát ha szépen megkérsz uram, akkor leszállok." "Akkor szálj le légy szíves" - és ő is sétált. 

Kb 10 éve nem emelkedtek az árak és akkor még mindig van, aki ezen a pár száz vagy pár ezer forinton akar spórolni (pedig tuti, hogy nincs rászorulva), nonszensz...