bdani9891 Creative Commons License 2022.12.29 0 0 182930

Sziasztok,

Kezdő de lelkes kavé készítőként szeretnék kérni egy kis segítséget aeropress filter témában.

Több helyen is olvastam, hogy aeropress filter használata a szűrőkosár aljában, finomabb őrlést tesz lehetővé, ezáltal növelni lehet a kivonatolást espresso készítésnél. (A logika az lenne a finomabb őrlés mögött, hogy a papír miatt nem tömődnek el a szűrőkosár furatai, így könnyebben átmegy rajta a víz.)

Gondoltam kipróbálom ezt a technikát de nálam teljesen ellenkező volt a jelenség, aeropress filter nélkül 18gr 30sec 45gr végeredmény, filterrel ugyanaz setup egyenlő totál befulladás, percekig várhattam volna a 45gr-ra, ergo jóval durvábbra kéne állítanom az őrlőt nemhogy finomabbra…

A gép egy Gaggia classic v2( amit kerülni kell:D) opv 8-9 bar, őrlő graef cm800. Pre-infusion-ra nincs lehetőség ennél a gépnél, az aeropress filter nedvesen került az IMS kosár aljába.


Esetleg valakinek valami tipp, hogy miért nem az elvárt eredményt hozza a papír szűrő?