attila0325 Creative Commons License 2022.12.29 0 0 46203

A lényege az volt a mondandómnak, hogy ne hallgass a gázszerelőre. Nem neki kell majd üzemeltetni a rendszert, és együtt élni vele, hanem neked.

Sokan azért ajánlanak egy-egy modellt, mert azt ismerik úgy-ahogy. Távol álljon tőlem, hogy degradáljam a gázszerelő szakmát, de amíg az ilyen "szakik" nem kopnak ki a szakmából,

még nagyon sok szar rendszer fog megszületni. Ha nem jó kazánt választasz, vagy elsumákolod a tisztességes beüzemelést, csak magadra haragudhatsz.

 

Vegyél egy jó bosch condens-t. Az alkatrész miatt én nem aggódnék, pláne egy bosch esetében. Takarítsd ki tisztességesen a fűtésrendszert, és tegyél egy tisztességes füstgázelvezetést.

 

Egy korszerű kazán minimum teljesítménye 3 kw körül van, vagy alatta. Ami felette van, felejtsd el. Manapság nem veszünk meg  4-5-6-7 kW minimum teljesítményű kazánokat.

Amíg tél van, oké, nagyjából mindegyik jó. De ha lesz tavasz, vagy ősz, és kint lesz 10 fok, bent meg kell 20, a 4-5-6 kw minimum teljesítményű kazán csak kapcsolgat ki-be és zabálja feleslegesen a gázt.

Előzmény: stukov1 (46199)