Arax Creative Commons License 2000.03.18 0 0 43
Sziasztok,

az én kutyáim nem lettek nyűgösebbek, amikor jött a foguk viszont mindent megrágtak. Ő még kicsi a fogazatcseréhez és amikor elkezdődik, látható jelei lesznek. Leginkább a kezeteken.
Persze, hogy hiányzik neki a mamája és szerintem azért sír éjjel, mert akkor foglalkoztok vele. Ha hiányzik neki Herceg, akkor adjátok neki az egyik poloját vagy valami olyan ruhadarabot, amin rajta van az illata és készek vagytok lemondani róla.
Hogy kihagyott két étkezést, az nem baj. Ösztönlény, tudja mi a jó neki. Lehet, hogy előtte túlette magát. Általában az emberek nem szokták bírni, ha a kutyus "éhezik".
Ha most alomba szoktatjátok, nehéz lesz róla leszoktatni később.
A férgekről annyit, hogy a tablettából 10 kg-ként kell 1 db, de ilyen kis kutyának nem lehet adni. Inkább pasztát adjatok neki, olyat, ami minden fajta férget kiirt. A féregtelenítést 2 hetente kell ismételni addig, amig van benne parazita.
Ja, és még valami. Szerintem egy kutyára (mint egy gyerekre) szóval kell hatni. Akkor van igazán tekintélyed a kutya előtt, ha elfogadja a szavadat és aszerint cselekszik anélkül, hogy bántanád. Felesleges megütni vagy leönteni (stb.), viszont rengeteg türelemmel kell ismételgetni azokat a szavakat, amit akarsz, hogy tudjon és mutasd meg neki, hogy melyik szóhoz mi tartozik. Mármint ha pl. azt akarod, hogy üljön le, nyomd le a fenekét és dícsérd meg, ha leül. Az a lényeg, hogy TUDJA, melyik szóhoz mi tartozik, mit vársz el tőle.
Telljen sok örömötök benne és türelmetek hozzá. Másként nem megy, de a végeredményre büszkék lehettek.

Minden jót

Arax