abamisi49 Creative Commons License 2022.12.28 -1 0 86031

Nem vagyok pénzügyminiszter (W140S300TD 86016), sem olyan, mint akinek bármi befolyása lehetne a dolgokra. Sőt, nyugdíjas vagyok, de időnként elgondolkozok erről-arról és ezeket elmondom. Tehát beszélgetésünket annak tartom aminek: beszélgetésnek. Ezt folytatva:

A boltok szempontjából nem nő, nem változik a vásárlóerő, mivel azt az SzJA emeli ugyan, de az ÁFA emelése ezt kompenzálja.  Megjegyzem, némi vásárlóerő csökkenés ugyanakkor, a külföldi árak miatt

"a határ 50 km-es körzetében" mindenképpen jelentkezik. (ami gyűrűzhet tovább is)

Mivel nul-szaldóban gondolkoztam, a ÁFA-emelés mértékével, azt visszaosztva, ugyanúgy meg kell emelni pl. a nyugdíjakat, család-támogatásokat, "stadionok, egyházak, világmindenfélék", stb. (A állami szektor területén a jövedelmeket nem, mert hiszen azt az SzJA eltörlése már kompenzálja.)

Más tészta: a rászorulók. Szerintem, erre is lehet találni megoldást; csak példaként írtam a szépkártyát, de megoldás akár egy spec. jegyrendszer bevezetése is. 

Észrevételed továbbra is várva, üdvözlettel:  abamisi49

Megjegyzés:  Jelentős javulást lehetne elérni az infláció alakulásában is, ha az állam beszerzéseinél

- burkoltan -preferálna egy hazai boltot...

Előzmény: MZ/Y (86017)