starchild Creative Commons License 2022.12.22 0 0 117

Magyarországon elég kis réteg aki rendszeresen sportot néz, maximum a foci (válogatott, Fradi, külföldi sztárcsapatok), az olimpia, a Forma1 és esetleg még a kézilabda ami mérhető közönséget ültet a tv elé. A többit (pl. tenisz, kosárlabda, amerikai major ligák, kerékpár, téli sportok, stb) nagyon szűk rajongói csoport követi folyamatosan.

Érdekes a vizilabda, ami „magyaros“ sport, mégis kevesen nézik (max az olimpián), gondolom főleg a követhetetlen szabályok/bíráskodás miatt. Illetve ott van a röplabda, ami egy látványos, az egész világon népszerű sport, régen megvolt a hagyománya itthon is, viszont mára szinte teljesen leépült.

Az amerikai focit például a SportTv szépen felépítette (majd az Aréna4 még „szebben“ lenyúlta), de szvsz nem igazán lehet önmagában nyereségesen eladni. A SportTv-nél hiába hypeolták fel, mindig volt mellette más is, foci, kézi, stb., sosem volt a csatorna elsőszámú sportja. Szerintem amellett, hogy nem közvetíthetik, a sokéves belefektetett munka is fájhat, amivel bevitték a köztudatba, és aminek a gyümölcsét most másik csatorna élvezi.

A dartsnál érzem, hogy kicsit túltolják. A PDC vb így év végén jó buli, de a sok évközi közvetítés már unalmas tud lenni (bedobja/nem dobja be, 180!), bár műsoridő kitöltésnek tökéletes.

Előzmény: Bendeguz 2.0. (112)