Bendeguz 2.0. Creative Commons License 2022.12.22 -1 0 112

Kolosi interjú az indexen

(https://index.hu/fomo/2022/12/22/kolosi-peter-rtl-programigazgato-vezerigazgato-helyettes-interju-televizo-nezettseg-streaming/)

 

 

Erre is visszatérünk, de ha már a világbajnokságot is a nézettség esésének okai között említette, arra nem gondoltak, hogy a jövőben kiemelten foglalkozzanak ilyen eseményekkel? Annak idején a Formula–1 is népszerű volt a csatornán.

Nagyon megváltozott Magyarországon a sporttelevíziózás piaca, ahova nagyon jelentős szereplőként belépett az állami média, ráadásul törvénnyel is biztosítják, hogy sok mindennek ott kell lennie. De az állami költségvetéssel szemben egyébként sem szeretnénk nemzetközi versenytárgyalásokon részt venni,

 

 

"a sport pedig korábban sem az a kategória volt, ami egy kereskedelmi televíziónak kereskedelmi szempontból megérte volna. "

 

Na ja, de azért 2002-2012 között bőségesen volt sport az RTL-en. 

 

 

"Én nagyon régen hallottam olyat, hogy bármelyik országban pénzt tudott keresni a világbajnokságból egy csatorna."

 

Ja, de azért a 2006-os VB-t csak megvették (mint ahogy állítólag a 2008-as foci EB-re is licitáltak)

 

" Azt is hozzá kell tennem, hogy a magyarok azért kevésbé néznek sportot, mint Nyugat-Európában."

 

Almát a körtével hasonlítja össze. 

 

"Bár nincsenek friss adataim, és tudom, hogy ezzel kapcsolatban nyugaton is sok a változás, de még két éve is az volt a helyzet, hogy amíg egy magyar válogatottmérkőzés itthon 50-60 százalékos közönségarányt hozott, Németországban vagy Horvátországban ez 80-90 százalékot jelentett. Természetesen az 50-60 százalék is nagyon magas, és nem állítom, hogy Magyarországon ez nem számít, de nem annyira fontos a sport a televízióban, mint Nyugat-Európa vagy akár Horvátország piacán."

 

Az az igazság, hogy Kolosinak nagyon savanyú a szőlő, hiszen a magyar válogatott meccsei folyamatosan nyerik nézettséget és bizony többször elverik az RTL aktuális gagyiságát.