welcome_holm Creative Commons License 2022.12.11 0 0 17709

Magyarországra toloncolták át a Vojvodina balhézó huligánjait | Délhír Portál

 

https://delhir.info/2022/12/09/video-magyarorszagra-toloncoltak-at-a-vojvodina-balhezo-huliganjait/ 

 

Krems egy csöndes osztrák kisváros. Ha épp nincs kézilabda Európa-kupa-mérkőzés, mint legutóbb szombaton volt. Ott viszont olyan történt, ami miatt az osztrák csapat bejelentette: nem hajlandó elutazni a Vojvodina elleni visszavágóra.

 

A Förthof UHK Krems kézilabdázóinak hazai mérkőzéseire leginkább a „családias hangulatú” jelzőt szokták ráragasztani az osztrák lapokban. Most azonban háborús helyzet volt. Az RK Vojvodinával érkezők szurkolók mintegy ötven fős kemény magja már a meccs előtt már a városban is randalírozott, üvöltözve, agresszíven viselkedve félemlítették meg az álmos Duna-parti városka lakóit.

 

De a pokol igazán a csarnokban szabadult el! A szerb huligánok rögtön a kezdés után azzal szórakoztatták magukat, hogy a közelükbe kerülő osztrák játékosokat leköpdösték. Aztán egyesek kámzsát húztak a fejükre, hogy az esetleges kamerafelvételeken ne lehessen őket felismerni, lecsatolták az öveiket, s azzal estek nekik a kremsi szurkolóknak. Amikor pedig a helyi rendfenntartók és funkcionáriusok rendet akartak tenni, őket is megtámadták.

 

Ilyet még soha nem éltem át, kifejezetten halálfélelmem volt

– mondja Alexander Hoffmann, a Krems klubelnöke. „Ráadásul a Vojvodina vezetői nem jelezték nekünk előre, hogy közveszélyes alakok, profi huligánok kísérik el a csapatot. Komolyan mondom, ha nem kerülnek elő a rendőrök, s nem raknak rendet, tömegpánik törhetett volna ki beláthatatlan következményekkel”.

 

Végül a hatóságoknak sikerült rendet tenniük, a huligánokat áttoloncolták Magyarországra. A mérkőzést ezután meg lehetett rendezni, s a vendégcsapat két gólos előnyt szerzett a visszavágóra.

 

A döntés most már az európai szövetség, az EHF kezében van.