Üdv Translator
Elég sokáig nem néztem be ide bokros teendőim miatt, a jövőben azt hiszem csak olvasója lehetek, a fórumnak, főleg idő hiányában. Most csak Translator egy régebbi kérdésére akarok reagálni, nem mintha HoD-nak vagy Balázsnak nem szívesen írnék de hát nem fog összejönni minden.
Szóval, úgy gondolom van olyan rész a Bibilában, ahol megjövendölik Illés jövetelét. Ezeket a részeket még a szögletes logika is a reinkarnáció bizonyítékának foghatja fel, ha pártatlan.
Itt van amit találtam a szövegkörnyezettel.
Lukács is megírja mit mond az Úr angyala maga Gabriel arkangyal Zakariásnak ki fog újjászületni János testében
Lukács 1.11-17
Néki pedig megjelenék az Úrnak angyala, állván a füstölő oltár jobbja felől.
És láttára megrettene Zakariás, és félelem szállá meg őt.
Monda pedig az angyal néki: Ne félj Zakariás; mert meghallgattatott a te
könyörgésed, és a te feleséged Erzsébet szül néked fiat, és nevezed az ő
nevét Jánosnak.
És lészen tenéked örömödre és vigasságodra, és sokan fognak örvendezni
az ő születésén;
Mert nagy lészen az Úr előtt, és bort és részegítő italt nem iszik és
betelik Szent Lélekkel még az ő anyjának méhétől fogva.
És az Izrael fiai közül sokakat megtérít az Úrhoz, az ő Istenükhöz.
És ez <Ő> előtte fog járni az Illés lelkével és erejével,
hogy az atyák szívét a fiakhoz térítse, és az
engedetleneket az igazak bölcsességére, hogy készítsen az Úrnak
tökéletes népet.
Itt tehát János "fog járni az Illés lelkével és erejével" amit, egy arkangyal állít!
Hogy János miért mondja hogy nem ő Illés? Több oka is van annak.
1. A ő személyiségét jelenleg nem Illésnek hívják, hanem Jánosnak
2. János tudta a dolgát: Nem az volt a dolga, hogy a saját útját egyengesse, hanem hogy az Úr-ét.
3. Hittek-e volna neki ? Nem hittek Jézusnak, aki csodákat tett. Hittek-e volna annak, aki nem tesz jelet, hiszen ő maga is jel. Jézus maga is ezért nem ad jelet, amikor kérnek tőle, mivel ez egy hitetlen nemzedék.
Nem kapnak jelet, Jézustól: János 5.46
"Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő.
Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?
Lesz jel, ami lesz az ami őt és Jézust hitelesíti. Ez a harmadnapra történő feltámadás."
4. Egyébként egy próféta sohasem hitelesíti saját magát, hiszen az egy nálánál nagyobb teheti meg.
Jézus is mondja: (János 5.54) "Ha én dicsőítem magamat, az én dicsőségem semmi... "
Mint tudjuk az úr meg is dicsőítette.
János tehát nem dicsőítheti magát, csak egy nálánál nagyobb, az pedig csak Jézus lehet.
És Jézus tanúságot tesz is Jánosról János lefejezése után
Márk 9.13
De mondom néktek, hogy Illés is eljött, és azt cselekedték
vele, amit akartak, amint meg van írva ő felőle.
Egy másik helyen is szól róla.
Máté 11.9 - 15
Hát mit látni mentetek ki? Prófétát-é? Bizony, mondom
néktek, prófétánál is nagyobbat!
Mert ő az, a kiről meg van írva: Ímé én elküldöm az én
követemet a te orcád előtt, a ki megkészíti előtted a te utadat.
Bizony mondom néktek: az asszonyoktól szülöttek között nem támadott
nagyobb Keresztelő Jánosnál; de aki legkisebb a
mennyeknek országában, nagyobb nálánál.
A Keresztelő János idejétől fogva pedig mind mostanig erőszakoskodnak
a mennyek országáért, és az erőszakoskodók ragadják el azt.
Mert a próféták mindnyájan és a törvény Jánosig prófétáltak vala.
És, ha be akarjátok venni, Illés ő, aki eljövendő vala.
A kinek van füle a hallásra, hallja
Máté 17.10 - 13
És megkérdezék őt az ő tanítványai, mondván: Miért mondják tehát az
írástudók, hogy előbb Illésnek kell eljőnie?
Jézus pedig felelvén, monda nékik: Illés bizony eljő előbb, és mindent
helyre állít;
De mondom néktek, hogy Illés immár eljött, és nem ismerék meg őt, hanem
azt mívelék vele, a mit akarának. Ezenképen az ember
Fiának is szenvednie kell majd ő tőlük.
Ekkor megértették a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról szóla nékik.
Szerintem itt maga az Isten tanúskodik a reinkarnáció létezéséről, arról, hogy Keresztelő János volt Illés.
Azonkívül maga Jézus, kérdezgeti a tanítványokat hogy minek hiszik őt az emberek.
Amikor azok elmondják neki, hogy Illésnek és Keresztelőnek tartják meg kellene őket rónia valahogy így:
Bizony mondom néktek, nagy marhaságot mondtatok. Mindenki csak egyszer születik meg, senki sem kétszer, János az János Illés az Illés, mindenki csak egyszer születik testbe. És most már elég legyen...
Beszélt hazugságról ellen, az ölés ellen, a kapzsiság ellen, a harag ellen, a reinkarnáció ellen nem beszélt. Pedig akkoriban az egész világ úgy tudta kelettől nyugatig, hogy van. Azt tartották volna bolondnak aki azt mondja, hogy nincs. Amikor arról kérdezhetik a tanítványok Jézust, hogy a vakon született akit meggyógyított, az előző élete bűnei miatt beteg-e. Jézusnak az erre adott válasza is számomra a reinkarnáció mellett szól. Erről már Aranyviktor is írt a fórum első topicjában.
Egyébként akár van reinkarnáció, akár nincsen a kereszténynek az a dolga, hogy betartsa a parancsolatokat. Elég csak kettőt betartani, az isten és a felebarátok szeretetére vonatkozót. Akinek azt sikerül betartania nem fogja megtenni a többit sem. A vita nem a keresztények dolga, az övéké a hit. Mellesleg nincsen egyetlen tan, sem amit a vitát, és annak eredményét, komoly bizonyítékoknak tartaná a magasabb igazságok és világok megismeréséhez. A vitában nem mindig az igazság győz. Ez éra másik ok ami miatt fogok én is sokkal ritkábban irkálni ide, mivel nincsen nagy bizodalmam hozzá. Ismeretterjesztésnek szántam az írásaimat.
Üdv koviati