Kenyérsütőt kevesen használnak ki. Aztán csak a helyet foglalja.
Nekünk is volt és van is.
Az első fél-egy év után csak és kizárólag dagasztásra használjuk.
Kiszerettünk a benne sülő kenyerekből.
Soha nem lett olyan, ami miatt azt válasszuk a kemencében (van kinti, de ritkán használom) vagy a sütőben megsütött kenyér.
Zsemle-kifli-kalács és mindenféle kelt tésztás sütemény tésztája viszont abba lesz összeállítva.
Néha még az első kelesztés is.
Jobban (de azért nem teljesen úgy,mintha kézzel lenne) gyúr, mint a dagasztókaros robotgép.
A sikér szálakat azért jobban megkíméli.
De egy igazán szép bélzetű kenyeret csak kézzel lehet kidagasztani.
A sütése meg nagyon nem olyan, mint a sütős.
Nem is lehet, mert ugye sütőbe a tészta rögtön a forró térbe kerül, és ott máshogy sül rá a kérge, és sül át a vekni.
Egy, a kenyérsütő edénye alá-mellé szerelt fűtőszál ami nem egyből adja azt a hőt, ráadásul ott van még maga az edény, amiben csak felfelé van hely tágulásra, az teljesen más.
Én múltkor egy kollégámnak javasoltam, hogy kérjen kölcsön pár hétre... megfogadta. Aztán visszaadta és nem vett magának.