Atis_84 Creative Commons License 2022.12.03 0 0 45836

Utcafronti a nézetem, ha kinézek az ablakomon, akkor az utca túloldalán lévő épület teteje van velem egy szintben. Ez kb. 4 autósávnak megfelelő távolságra van (2 sávos utca + 2 olyan széles járda, amin autó autók parkolnak teljes szélességben és még járda is marad). Szóval szerintem meg van a 10 méter, de majd lemérem egy lézeres távolságmérővel. Felettem nem lakik senki, már csak a padlásunk van. 

 

Technikailag tudom ugyanabba a helyiségbe tenni a kazánt, ahol a kivezetés volna, ez esetben ugyanazon a falon lenne a kazán, ahol az áttörés is lenne a kivezetésnek.

Viszont elég csúnyán mutatna abban a helyiségben (lakószoba), így szívesebben tenném a fürdőbe. Ebben az esetben 1 darab 90 fokos könyök + 4 méter vízszintesen vezetett égéstermék-elvezető cső kellene a faláttörésig.

 

Ahogy lentebb kormos kolléga javasolta, letöltöttem a kinézett Ariston Cares S 24 kazán szerelési útmutatóját, hogy megtudjam, milyen vízszintes hosszt enged meg a gyártó. 

Annyit találtam benne, hogy a vízszintes csövezést 3% lejtéssel kell megcsinálni a csőben visszafolyó kondenzátum miatt, de értelmezésem szerint a megengedett hosszúságot csak függőlegesre adja meg a táblázat. Bár azt nem tudom, hogy a Cxx számok mit jelentenek.

 

Ez a táblázat van egyedül a manualban: 

 

Előzmény: Unicalfan (45831)