Archi Creative Commons License 2000.03.13 0 0 258
Sziasztok!

Bár egyetemre máshova jártam, mégsem hiszem, hogy a Veszprémi Egyetem egy különleges kategóriát jelentene. Sőt, van egy-két óriási előnye. Jóval könnyebb elérni pl. azt, hogy legyen "igazi" egyetemi élet. Nem hiszem, hogy a VEN-hez fogható hasonló típusú rendezvény sok lenne ebben az országban. S egy egyetemnek nemcsak az a célja, hogy okítson és képezzen, hanem az is, hogy közelebb hozzon egymáshoz embereket.

Azt sem hiszem, hogy az egyetemisták érdeklődési köre homogén. Nem hiszem, hogy mindenki a DC-ért van oda. Amellett működik ott bölcsész képzés is, bár nem ez a lényeg. Azt mondjátok nincs igény értelmes dolgokra Veszprémben? Azért ez is eléggé sarkított. Kicsit olyan tyúk-tojás szindróma. Tudja valaki mire van igénye az egyetemistáknak? Addig biztosan nem, míg meg nem kérdeztük őket. A DC? Tényleg? Mindenki számára? Miért? Mert nincs jobb alternatíva? Ha vki nem bölcsész, természetőből fakadó undorral viseltetik az "igényes" kultúra iránt?

Az egyetem nagy, az igények szerintem meglehetősen heterogének. Bele lehet vonni a diákokat is bizonyos kultúrális rendezvényekbe. Csak meg kell találni a módját.

Archi