nobodybuilder Creative Commons License 2000.03.13 0 0 27
nemisbéka,
én kb. egy hónapja vettem egy DeLonghi gépelyt, olyan jó nagyot. Reggelente ezt használjuk, ennek az oldalába beleönthetsz vagy 1,5-2 deci tejet, azt egy külön gőztartályból kemény, gazdag habbá varázsolja, egy émény :-) Minden reggel ilyet iszunk, rendszerint Segafredo kávéból, mer' az jó! :-) A gép amúgy tud hosszú kávét és olaszosat, ami nem presszó, hanem úgy készül, hogy a kávén rajta áll egy darabiz a forróvíz, hagyni kell kiázni, majd leeresztheted a csészébe.
Én is viszonylag kevés cukrot használok, csak az erős presszókávéhoz vagy capuccinohoz, amúgy a tejben, tejszínben lévő cukor pont elég. Főleg a hosszú kávéhoz.
Igen, ez utóbbit is szeretem, nem mindegy, hogy hogy van az elkészítve. Lehet valóban papírízű és teljesen híg, de nem feltétlenül (őszintén szólva én azt is erősen szeretel :-).
Az eddigi max nekem reggel fél liter (két bögre) magamfajta, tehát elég erős hosszú kávé, napközben meg vagy 6-8 jófajta presszó ... és akkor a teákat még nem is melítettem :-) Este kilenckor is szoktam, vagy közvetlenül vasárnap délutáni szundi után, nálam ugyanis nemigen hat ébresztőleg, vagy vérnyomásilag. Utóbbival amúgy sincs semmi baj.

Nem vagyok addiktív! ;-)

Előzmény: nemisbéka (18)