-carcass- Creative Commons License 2022.11.22 0 0 151

Húúú, jól látom? Enyhe cinizmus árad...? :-)

Nem az egész terv készült.

Erre nem nehéz rájönni. be is b@szna, ha így lenne...

---

Az 1:2 és az 1:5 rajzi szempontból kb ugyanaz, nem lesz rajta több infó.

A gép egyébként nem csinálja meg a lépcsőt, annak sem, aki ért hozzá. Az archicad lépcső-szerkesztője kimondottan sz@r, kérdezd meg bármelyik felhasználót.

A lépcsőszerkesztést bizony épszerk keretében tanítják szakirányú intézményben és van pár könyv, amiből a laikusok is "megtanulhatják", bár ez még kevés a korrekt lépcsőhöz. Azokból az is kiderül, hogy a húzott lépcső fokait hogyan kell szerkeszteni, hogy lehessen normálisan járni rajta (mert hogy a húzott lépcsőt is a helyszűke hívta életre, de nem ad megoldást mindenre).

---

Dollerákos akkor járna a legjobban, ha találna egy építészt, aki hajlandó kimenni és megnézni élőben, illetve némi tervezési díj ellenében megtervezni. Már ha az adottságok olyanok (erről pár gyors méréssel meg lehet győződni).

Ellenkező esetben vagy innen kap rossz tanácsot (mondván én is így csináltam, bár azt senki nem teszi hozzá, hogy mások voltak az adottságok) vagy önmaga fog építeni egy ugyanilyen rossz lépcsőt, ami azért vélhetően túl drága lesz ahhoz, hogy ne működjön.

A képek alapján ide nem lehet kényelmes lépcsőt beépíteni, most is kb olyan, mint egy enyhén megtámasztott létra.

Előzmény: Égető1 (149)