-tarkus Creative Commons License 2000.03.12 0 0 7
Az erotikus manga kényes kérdés. Azt kell először ugyanis eldöntenünk, hogy minden terméket beleteszünk-e az anime/manga zsákba, ami japán és rajzfilm is egyben. Ez ugye kicsit olyan lenne, mintha a magyar filmekkel kapcsolatban tennél fel ilyen kérdést: "erotikus magyar film". Félek, hogy nem elég szemléletes a példám, de hirtelenjében nem találtam jobbat. Az erotikus filmek ellen - legyen az rajzfilm vagy sem, japán vagy sem - nincsen kifogásom, de szerintem, mint filmkultúra, gyökeresen különbözik az össze többi témájú filmtől, mivel speciális törvények szabályozzák a terjesztését, így nehéz megitélni, hogy milyen közönséghez is szól.
Beszélgethetünk persze erről is, de sajnos csak képeket és rövid filmrészleteket ismerek e témából, így beleszólni nem igen tudnék, legfeljebb elvi síkon: én speciel szexinek találom a mangalányokat - ez talán pederasta hajlam?
Az általam látott anime filmek sem nélkülözték az erotikus töltést - Ghost in the shell, Dragonball series - de alapvetően másról szóltak, csakúgy, mint a nagy filmek általában.
Songoku szerintem is férleismert áldozata a magyar filmkritikának és gyermekpszichológiának, de hát mit tehetünk? Vesszük a kazettákat a gyerkőcöknek (meg magunknak).
Előzmény: pitbull (6)