Tappancs Creative Commons License 2000.03.12 0 0 425
Kedves flyOrDie! Négy képet beillesztettem, az első körben szöveg nélkül. Itt néhányan ítéletet alkottak nemcsak a képekről, nemcsak a beillesztésről, hanem rólam is, anélkül, hogy vették volna a fáradságot és elballagtak volna a megadott http://www.ohiolife.org/qa/ linkre. A feketére feketét szoktam mondani, a fehérre pedig fehéret. Készséggel elismerem, hogy hibáztam (feltéve, ha megmondod, hogy miben), elnézést is tudok kérni: a gyengébb idegzetűektől már kértem is. A magzatképek szerintem illenek a szálhoz, korukat nem adtam meg és állást sem foglaltam abban, hogy mikortól él egy magzat: fogantatástól vagy a köldökzsinór elvágásától. Az abortuszról nincs kialakult véleményem - ezen a szálon annyit mondtam, hogy a második abortuszt nem akarom fizetni a járulékaimból. Hozzászóltam a halálbüntetés szálhoz is; nem elleneztem, hogy gyilkosokat kivégezzenek. Nehéz és bonyolult kérdések ezek: életről-halálról van szó.
Volt aki ocsmánynak és borzasztónak nevezte a képeket, mintha engem ábrázolnának vagy a lelkemet vagy én döntöttem volna a lefényképezett magzatok életéről. Mindenesetre a képeken látható magzatoknak már van kezük-lábuk, szakkönyvekben pontosan le van írva, hogy hány hetes korukban mennyire fejlettek. Én magam még nem láttam az évi 70-ezer magyar abortumból egyet sem. Képeket viszont már igen. Nekem nem hihetetlen, hogy így festenek a magzatok 10-24 hetes korukban. Érdekes, hogy bár "szétvertem" a szálat, mégis mennyien szóltak hozzá (a képekhez is) azóta. Olyan hozzászólást viszont eddig nem olvastam itt, hogy ezek a magzatok nem élőlények, hanem csak tárgyak és az abortusz nem több annál, mintha egy lenyelt kabátgombot operálnának ki a gyomromból. Az orvostársadalom is megosztott: vannak akik nem végeznek abortuszt és vannak, akik igen.
Abban viszont biztos vagyok, hogy erre a szálra azok írogatunk, akiken nem hajtottak végre abortuszt. A szál címe is világosan mutatja, hogy nem habos-fodros lelkű kislányoknak szóló Pöttyös Panni lányregényről van szó.
Kaptam hímsoviniszta jelzőt is: ha visszatekeritek a hozzászólásaimat, láthatjátok, egyaránt beszéltem buta libákról és buta gúnárokról is. Ennek ellenére tudom, hogy a női az egyik legjobb nem :-)
Előzmény: flyOrDie (418)