horakulum Creative Commons License 2022.11.18 0 0 32198

Sziasztok, üdvözletem!

 

Teljesen laikus vagyok. Segítséget illetve információt szeretnék kérni. Szüleim családi házán szeretnék a nyílászárókat kicseréltetni. A ház szigeteletlen - még, remélem egyszer sikerül ezt is nyélbe ütni - jelenleg kétrétegű műag. nyílászárókkal. Három rétegű, szintén fehér műag. nyílászáróra szereténk cserélni, minél jobb hő- és hangszigetelési képességgel. (Ez utóbbi is igen fontos, mert hiába vidék, meg madárcsicsergés, azok mellett a kutyaugatás, a szomszéd flexelése is jelentősen behallatszik.) Ezek már nem lesznek többet cserélve az biztos. Hisz megépült az eredeti fa nyílászárókkal, majd cserélték két rétegű műanyagra és most jönne a háromrétegű műag nyílászáró majd egyszer remélhetőleg egy szigetelés. Szóval, hosszútávra tervezünk majd. 

 

Amiben tanácsot szeretnék kérni. Merre induljak?

 

Sokféle nyílászáró, sok gyártó, sokféle minőségben árul és sokféle olyan paraméterrel jellemzi a termékeit, amihez én nem értek. Ha órákat, napokat vagy heteket ülök a net elől, akkor sem leszek érdemi szakértője. Ugyanakkor szeretem érteni, tudni és megnyugodni a felől, hogy amit veszek, az ár/érték arányban jó. Ezt viszont megint vagy az látja, akinek már beépítették a nyílászárót, használja, kifizette és tudja véleményezni, vagy aki ért hozzá, ezzel foglalkozik. Viszont aki forgalmaz, annak érdeke, hogy eladjon és könnyű meggyőzni azt, aki nem ért hozzá. Ergó, nem szeretném, ha átvernének, ez nem egy pár forintos beruházás...

Lentebb írta valaki, hogy lehet akármilyen jó egy nyílászáró, ha xarul építik be. Akkor első körben egy olyan cég kellene, aki a gyengébb minőséget is profin építené be, igaz? A helyzet az, hogy nem ismerünk cégeket. Akik anno a most benne lévő kétrétegűt betették, azok elég gány munkát végeztek, nem szeretnénk őket újra, de annak már tizen éve. Egyik tehát a beépítő/forgalmazó cég, de ha nincs ajánlás magánszemély részéről, akkor csak a neten böngészés marad. Van esetleg olyan fórum vagy felület, ahol ablakos cégek ajánlásait olvashatnám?

 

A másik pedig ugye akkor maga a nyílászáró. Három helyről is kértem és kaptam árajánlatot, de mindegyik másik gyártmányú nyílászáróra adta, így összehasonlíthatatlan számomra.

(Valóban pl. a VEKA képviseli a legmagasabb minőséget a műanyag nyílászárók terén?)

 

Szóval létezik bármilyen weboldal, vagy ajánló oldal, vagy akármilyen fórum, ahol tájékozódhatnék?

 

Köszönöm előre is a segítő válaszokat!