PINGYI Creative Commons License 2000.03.10 0 0 400

Speaker

Az abortuszt 12 hetes korig engedélyezik, az meg három hónap. Ugyan miben különbözik annyira egy három hónapos magzat egy négyhónapostól, aminek pedig a Tappancs által beadott képken ábrázolt gyerekeket mondjátok?

Ez komoly? Hány éves vagy, mert ezt még a (5-7-9 éves) gyerekeim is tudják!
Dr Marton István Szülész-nőgyógyász professzor könyve: Terheskönyv a címe.Azért ezt ajánlom a sok-sok könyv közül, mert nem csak leírja, hanem képekkel is illusztrálja, hogy miben is különbözik egy 12 hetes és egy 16 hetes magzat. Egyébként a képeken nem 16 hetes (4 hónapos) hanem 24-28 hetes gyerekek vannak. S ha az az egy hónap nem számítana, akkor miért hetekben mérik a terhesség fejlettségét? Talán csak nem azért,mert egy hét alatt már igen sokat fejlődik a megzat.

De tudodmit? ide írom! Először is a terhességet nem hónapokban mérik, hanem hetekben! A 16 hetes - 4 hónapos - magzat csupán háromszor akkora és négyszer olyan nehéz, mint a 12 hetes - 3 hónapos. A testi-szellemi fejlődést ezalatt a négy hét alatt nem íromle, mert a könyvben is négy oldal.

És honnan tudnátok ti, hogy mi a különbség közöttük.
Ahonnan az összes tudását szerzi az ember _könyvekből_. Tudod mi az? Láttál már olyat a biblián kívűl?

Az az állításod, hogy a te szervezettséged kezdeti magzati korodban alulmúlta a gilisztáét, az gondolkodásodból is látszik.
Má bocsika, de a te fejlődésed az anyaméhben nem úgy kezdődött, hogy a petesejt ketté osztódott, aztán négy felé stb.? A megtermékenyítést követő negyedik napon is csak néhány száz sejt voltál.

Előzmény: speaker (395)