Fórumbetyár Creative Commons License 2000.03.09 0 0 386
Kedves speaker!
Amit leírtál az nagyon szépen szól, roppant hatásos és természetesen totálisan téves. Mind indoklásában, mindpedig következtetésében.

A szexuális élet célja alapvetően de nem kizárólag az utódok nemzése még az állatvilágban sem! A gyönyör nem csak az emberek kiváltsága: az e témával foglalkozó etológusok állítják, hogy az állatok is maszturbálnak például.
A fogantatás pillanatától kezdődő emberi létben való hit, bizonyára megnyugtató, biztosan a paradicsomban is hiszel, de attól, hogy kijelented: a magzat tartalmazza az anyától független élet lehetőségét - nem mondtál semmit. A pisztoly is tartalmazza a gyilkosság lehetőségét, mégsem gyilkos, tízmillió csimpánz Shakespeare-t gépel, ha sokáig műveli, mégsem költő egy sem. Ezek jól hangzó szavak, arra valók, hogy a felületesen olvasó és hiszékeny embereket lehengereljék. Tehát attól, hogy egy ondósejt találkozik egy petesejttel, még nem történt semmi különös. Akkor lesz belőle gyerek, ha a NŐ kihordja és meg is szüli. Számos esetben nem tapad meg a csíra, ilyenkor börtönbe küldenéd az asszonyt gondatlanságból elkövetett emberölésért, mert esetleg többször hajolt le a vizesvödörért, mintsem azt az embrió elviselte?
Vedd el a kezed a szemed elől, ez egyszerűen nevetséges! Holnap majd jön valaki, hogy ne bántsuk a földigilisztákat, mert hisz a reinkarnációban és TUDJA, hogy a giliszta esetleg a valamelyik rokona. Mit tennél? Azt mondanád: nagyon szép, de bocsánat, mi másképp élünk, tessék minket békén hagyni, s térítsen mást a gilisztáival. (Az előbbi példám csupán a nézőpontok gyökeres különbségét mutatta be, s a legmélyebb tiszteletem a toleráns buddhista filozófia iránt.)
Hogy mi lesz holnap a nagymamákkal? A következtetésed két élű fegyver, s te ráadásul úgy mutattad felénk, hogy rémületünkben ne vegyük észre a másik - sokkal valóságosabb és szörnyűbb élét, ami a te ideológiádból sokkal inkább fakad: Aki ma előírja, hogy kötelezően szüljön a nő, holnap meg is bünteti, ha nincs iksz számú gyereke, s holnap után megkeféli a feleségedet, ha tőled nem lehet gyereke, s esetleg a gyereknemzésre alkalmatlan reszlit gázkamrába küldi, hisz úgyis van elég szaporulat.

Tappancs!
Te egy bunkó állat vagy. Amit ide műveltél, az sérti a jóizlést … de nem is folytatom, mert a tettedből következik, hogy hiába is mondanék bármit. (Én is tudok képeket linkelni, sőt tönkre is tudom tenni a topicot, csak éppen beszélgetni még jobban szeretek.)

Előzmény: speaker (384)