Még mindig a Zrínyi szakácskönyvből (pontosabban a Magyar Konyhában megjelent részleteiből - ezt azért is szükségesnek tartom megjegyezni, mert a nyelvkorszerűsítés nem tőlem van - olvastam az eredetit is, nem pont ilyen volt a nyelve), de most már kapkodás nélkül, mert nem kell nullázni:-)))
Zömbércsök borjú húsból, kappanból
Vágj pecsenyét petrezselyemmel, kenyérbéllel együtt igen apróra, borsot, sáfránt, gyömbért, apró tengeri szőlőt, két vagy három tikmonyat törj bele, keverd meg jól egy kalánnal, azuitán csinálj apró golyóbisocskát, főzd meg a levébe, borsot, sáfránt, gyömbért, szerecsen dió virágot erszthetsz, tehén hús lébe főzd meg.
Ps: Tudja valaki mi az a tengeri szőlő? Tudom, hogy találkoztam már vele, de nem ugrik be:(((