hifitibi Creative Commons License 2022.11.06 0 0 29586

Nem tud. Legalábbis nem tesztelten.

 

A instructables oldal mellett egy egy másik (create.arduino.cc) oldalon is megjelent a projekt. Ott az alábbi bejegyzést olvastam:

 

"Ez a vezérlő használható újonnan épített hőszivattyúk automatizálására, régi rendszerek javító vezérlőjeként vagy hűtőberendezéseken végzett kísérletek vezérlőrendszereként."

A refrigeration equipment-et nem tudom máshogy fordítani, mint hűtőberendezés.

 

Ez ugye semmire nem garancia. Ha a cucc tényleg csak a fűtési visszatérőre szabályoz (bocsánat... vezérel), és addig dolgoztatja a hőszipkát, amíg a visszatérő el nem éri a kívánt hőmérsékletet, és mindegy, hogy azt alulról, vagy felülről közelíti (és ez itt egy nagyon fontos kitétel), és semmilyen más figyelt érték nem lépi túl a beállított intervallumokat, akkor elméletileg működhet a tragacs hűtésre is. Természetes, hogy ha a termosztátok hűtésre vannak állítva, és addig kérik a mannát, amíg a helyiség hőmérséklet el nem éri az ott beállított értéket.

De ez részemről természetesen pusztán spekuláció (na jó, egy picit belenéztem a programba), de a puding próbája az evés. 

 

Szerencsére a működés "könnyen" tesztelhető lesz. A különböző hőérzékelők hideg sörösdobozhoz történő ragasztása, kézzel való fogdosása, hajszárítóval/forrasztópákával történő inzultálása, az átmenetek szimulálása (pl sörös dobozról levesz, kézben fogdosás....)

 

Ühüm, milyen szép tervek. Csak most jöttem rá, hogy ennek a tragacsnak nincs termosztát fogadó on-off bemenete, hanem azt is egy hőmérővel intézi. Csak akkor így nehézkes meghágni a szobahőmérséklet előjelét, másrészt nálam több termosztát van. 

 

Előzmény: hifitibi (29585)