Csak most néztem be a Napelem - Energia minél olcsóbban! társtopikba és ... huhhh. Na most már értem miért voltak itt egyesek nálam türelmetlenebbek egy már csak volt itteni olvtársuk felvetéseivel és kommentjeivel. Elnézést kérek tőlük tehát.
Sőt magam is elkövettem egy eléggé nagy figyelmetlenséget, de más sem vette úgy látom észre. Ez viszont már teljesen napenergia és aki nálam jobban ért hozzá (nem nehéz), annak szakmai téma:
Az általa felett és linkelt 'balkonszolár készlet' 1600Wp kapacitású és ott is inkább "erkélyes erőmű"-ként lehet helyesebben fordítani németből. Tehát 4 db 400Wp nagy napelem táblából áll és ami nekem új volt egy ilyen teljesítményt fogadni és kezelni képes 1 db miko inverterből. Nem tudtam eddig, hogy egy mikroinverter 4 napelemtáblát és ekkora kapacitást is kezelni képes.
Nos a hiba!!! : Eddig minden információ arról szólt, hogy ez az EU számos tagállamában is csak max 600-800 Wp -ig engedélyezett. Mindenféle különösebb macerásabb dolgok nélkül, majd egy egyszerűsített bejelentéssel.
Tehát itt Bibi van .... Mert vagy még is ez már macerásabb eljárást igényel az EU más tagállamaiban is, vagy az adott hirdetett termék ... kissé átverős.