Megpróbálok reflektálni itten a nap hozzászólásira.
Először konkrétan Tormenttel kapcsolatos dolgokról:
Luftwaffe: a Black Abishai éppenséggel tanar'rik egyik nagy ellenfele lévén Baatorból való, nem Abyssból, mint a tanar'rik. (De erről még eleget fogsz hallani a játékban...) Bár ez ugye részletkérdés - ettől még éppen elég erős, nem lesz könnyű legyakni.
A varázslatokról: a 8-9. szintűekhez már külön kis movie is jár. Ezt haverom nehezményezte is: szerinte kicsit túllőttek a célon ezzel kapcsolatban.
Kwisatz: Carceriben szerintem azért lettél good, mert (ha nem keverem össze a dolgokat) az egész Carceris dolognak az a célja, hogy megmentsek Curstöt a CE mentalitástól. Ergo, ha jó dolgokat csinálsz (meggyőzöl embereket, megmentesz vkit, stb.), de legalábbis irtod a sok gonoszt, azzal irtod a CE mentalitást, s Curst vissza tud csúszni (azaz az animáció szerint esni). Ennek a betetőzése Trias meggyőzése, vagy megölése. A dolog másik oldala az, hogy minél több embert irtasz ki, annál gyengébb lesz Trias, annál kevesebb lényt hív a segítségére.
Másodjára a klán dolgokról:
Igazság szerint elég sokat olvastam mostanában a jövendő Bioware-es dolgokról. Az IWD-t általában a hack&slash felé való kitérőként aposztrofálják, a BG2 olyasmi lesz mint az 1 volt, habár nagyon fel lesz tuningolva (nagyon feladta a készítőknek a leckét a Torment - ezt meg is írták valahol), de mind a kettő _elsősorban_ single-player játék lesz. Az igazán netnek való, kifejezetten multiplayer game az NWN lesz, amitől én nagyon sokat várok. Ha bejön a számításuk, akkor olyan közösség szervező ereje lesz, ami megmozgathatja a kis magyar crpg társadalmat is (legalábbis nem lenne rossz). Ezért aztán kezdettől fogva sokat olvasok a neten róla, s megpróbáltunk (2 haverommal) egy site-t is összerakni vele kapcsolatban. Aztán nem sokáig jutottunk (ld. lustaság, egyéb elfoglaltság, stb.)
Mintahogy észre vehettétek nem régen forgók ezekben a topicokban, ezért nem is szeretnék belepofátlankodni a közösségbe, de ha elfogadjátok szívesen felajánlom segítségemet egy esetleges site-indításhoz. Persze akkor lenne értelme, ha valaki össze tudna rakni egy pofás designt, s lenne valaki, aki tényleg mögé állna a dolognak... (Gondolok itt rád pl. Luftwaffe, mint ötletadóra :)
A dolog aztán meg persze funkcionálhatna párhuzamosan klán/guild formában is.