naiv_ Creative Commons License 2022.11.02 -2 0 83922

Ezek legendák.

A PV rendszerek száma szépen, a maguk tempójában szinte lineárisan, szépen nőtt évről évre - azaz nem mutat semilyen extra változást, évről évre. A hálózat pedig -  nem kevés nehézséggel* - befogadta a  > 3 GW többlet PV generátort, miközben az ország csúcsfogyasztása 7 GW alatt volt, Paks pedig 2,4 GW ...
A felizgulás akkor következett be, a PV ipar pedig akkor kapott szagot, és kezdtek szépen visszaemelkedni az árak a felhőkig, mikor elindult a háború s vele az energia válság. A vásárlóképes középosztály egy része megijedt, hogy a külföldi nyaralás helyett a rezsit fizeti - s elkezdett tervezni, akár villanyautóval is... a PV telepítő ipar is elkezdte tervezni extra bevételeit ( s rendelt akár raktárra is, ezerrel).
Ennek a talált vircsaftnak vetett most véget egy időre a fékezős rendelet, aminek persze réges régen voltak szolgáltató szalkmai indikációs segélykiálltásai* - most meghallgattattak.

A peneltársasház és az egyéb társasházlakók (ebből van jócskán -  a többség - Budapesten) nem izgultak ennyire fel, (s pénzük sem volt annyira), lévén hozzájuk elég nehéz betelepíteni 3 - 6 - 10kW-os rendszereket, semilyen számban (előbb tán meg kellene egyezniük a szabad felületekről -  na most ez elég nehéz egy társasházban)... 
Azaz ez a felturbózott gond relatíve kevesek gondja (az enyém is, lévén társasházben vagyok, s pénzem volna, de...) megrendelői oldalról, jóbban fáj a PV-ből ragyogóan megélőknek.

Nyugi, fognak még keresni. 

Előzmény: MemetikaTan (83918)