Matkovits Creative Commons License 2000.03.08 0 0 1
A szempontok
Külső megjelenés: Mennyire illik a környezetbe, karbantartott, rendezett környékű, parkoló, építészeti lelemény
plusz pont.
Belső megjelenés: Hangulat, tisztaság (WC!), rend, kényelmes asztalok, székek, leleményesség plusz pont.
Kiszolgálás: Ajánlanak-e ételt- (specialitás, ma jól sikerült), italt, hogyan szolgálják fel a palackozott bort, szükség esetén hűtik-e a poharat, tesznek e jégkockát oda, ahova kell, figyelik-e, hogy kiürült a pohár, megkérdezik, hogy ízlett-e az étel (amennyiben a szakács teszi, plusz pontot nekik). Fogadnak, kikisérnek-e?
Ételválaszték: A Ká-európai ételek mellett milyen specialitások vannak? A helyi jelleg milyen erős? Mit ajánlanak egy japánnak, egy franciának, vagy egy vegetáriánusnak. Van kimélő étel? Mitől MÁS a választék?
Italválaszték: Mekkora,van-e specialitás, honnan szerzik be? (Mondjuk egy garantált minőségű pincészetből, vagy mondjuk a whisky skót és nem magyar.
Étel: tálalás, hőfok, íz, kisérők (füszerek, specialitások). (Érdemes velőscsontot kérni, sokminden kiderűl.)
Árak: Első-második fogás, aperitif+cola/pohár bor-sör 1.000 Ft-ig olcsó. 1.500-ig közepes, afölött drága.
Csillag: nincs - kerüld messzire
* nem lehetsz ennyire éhes
** egyedül elmehetsz
*** vihetsz vendégeket
**** úri vendéglátás
***** Óz csodaországban
Sobri-csárda: Külső; borzalom. Belső; elviselhető. Kiszolgálás; gyenge (az Unicum hűtetlen pohárban!). Ételválaszték; közepes. Italválaszték; közepes. Étel; borzalom (a Sobriról halászlére asszociál mindenki, ám az ehetetlen). Árak; közepes. Összbenyomás: Kerüld messzire, azaz nincs csillag.
Vizafogó: Megjelenés; közepes. Kiszolgálás; közepes. Belső; közepes (belépve a rostlemezre kitűzött névjegyek undorítóan proccosak). Ételválaszték; közepes. Italválaszték; közepes. Étel; jó. Árak; közepes. A hely érdeme a jó kilátás, kár, hogy csak nyáron a teraszról érvényesül igazán. Elgondolkodnék egy üvegfalon térdmagasságtól. Összbenyomás; nyugodtan elviheted a vendégeidet. ***
Duna: Külső: elegáns (probléma a parkolás) . Belső: fantáziátlan. Kiszolgálás; gyenge (más, ha előtte odaszólsz, de ez kevés). Ételválaszték; majdnem jó. Italválaszték; közepes. Étel; finom, (főleg, ha Duna-tál). Árak: közepes. Összbenyomás; gyenge közepes, mert hétköznap a parkolási díjak is emelik az étkezés költségét. *** A szálloda viszont a felújítás után kitünő.